Mortez Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam chciałbym przestawić wam mój model konkursowy Focke wulf 190 ma on około 50 cm rozpiętości o ile się nie myle należy do kategori warbirdów które bardzo uwielbiam z tej racji że nie posiadam żadnego wyposażenia startuje w tym konkursie a wiec tak: materiały jakie są potrzebne do zrobienia to : -depron 3mm -klej (ja używałem UHU por) Teraz narzędzia : A teraz czas na relację . A więc tak wczoraj zrobiłem tyle: Obrysowałem plany na depron; Następnie je wyciąłem: Zacząłem od skrzydła : A teraz już wszystkie wycięte: Następnie zacząłem robić kadłub od wygięcia go : Teraz już cały sklejony a obok niego leży już zrobiona przeze mnie maska j statecznik pionowy oraz wręga silnika: nastepne relacje później jak zrobię coś więcej.Mam nadzieje że się podoba . :wink: a teraz relacje: wczoraj dokleiłem do kadłuba skrzydła i wręge silnikową a tutaj efekty: a terza dzisiejsze relacje: a więc dzisiaj najpierw skleiłem statecznik pionowy i poziomy: A NASTĘPNIE DOKLEIŁEM GO DO MODELU: JESZCE DOROBIŁEM DO MASKI ZACZEPY KTÓRE MOCNO TRZYMAJĄ SIĘ MODELU :wink: : a teraz zdjęcie tych zaczepów: A więc tak wczoraj zrobiłem wzmocnienie skrzydeł z patyków od szaszłyków: A następnie je wkleiłem i jak widać wyciąłem i wkleiłem obwódkę silnika ja to tak nazywam: I jaeszcze zrobiłem kabinę trochę trudności mi to przystworzyło bo robiłem ją 3 razy :x : jutro sobota więc zrobię mu lotki i stery wysokości i kierunku :wink: Dzisiaj ostetecznie skończyłem model, a oto zdjęcia : Jak widać ogon i sfastyka; Teraz jak widać maska otwierana; Teraz cały model; I z boku: A teraz model z widoku od przodu; teraz dół; Oczywiście model szybuje z obciążeniem na przodzie bardzo daleko..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Mortez, Twój model jest bardzo mały, wymaga wyposażenia micro i będzie raczej trudny w pilotażu.50cm to bardzo niewiele.Decyzja należy oczywiście do Ciebie.Piszę o tym nie po to by Cię zniechęcić, ale po to żeby zasygnalizować Ci pewne problemy które mogą mieć miejsce w niedalekiej przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Niestety wiem że jst trochę mały ale mam model właśnie taki tylko trochę większy i jeżeli chodzi o pilotaż to raczej ten drugi będzie lepszy a ten przez przypadek jest taki mały bo miałem końcówkę tuszu i wydrukowałem plany a tuszu już nie było a co się okazało były one za małe ale cuż robię ten samolot żeby pokazać że tego też sam zrobiłem: edit: ten model już dawno zrobiłem A co do zmiany nazwy tematu to możecie powiedzieć mi jak bo za bardzo nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 łączny czas budowy wyniósł mnie około 2dni ale tego porzedniego modelu ten co teraz robię to nie wiem kiedy skończe. a plany ze strony www.wirtualnyklubmodelarzyrc.pl czyba tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 tamten gotowy model nie jest konkursowy pokazałem jego zdjęcie żeby pokazać że jednego już zrobiłem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 teraz pozostaje mi malowanie aerografem który sam zrobiłem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 teraz pozostaje mi malowanie aerografem który sam zrobiłem :wink: Pochwal się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 http://radohaha.blogspot.com/2008/01/jak-zrobi-aerograf.html tutaj jest filmik jak taki aerograf wykonać. taki sam zrobiłem :wink: jeżeli ktoś nie chcę wydawać pieniędzy na nowy to może sobie taki zrobić prosto i zadarmo :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Obawiam się że taki aerograf może rozpylać za dużo farby na raz, przez co ładne, lekkie i równe pokrycie nie będzie możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 http://www.old.modelarstwo.org.pl/technika/redukcyjne/aerograf/index.html a co sądzicie o tym aerografie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 dzisiaj omalowałem dółmodelu zdjęcie jutro :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 i model skończony teraz tylko czekać na wyniki niech sędziowie wezmą pod uwagę że dopiero niedawno zainteresowałem się modelarstwem rc więc nie posiadam jeszcze żadnego wyposażenia :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek116 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Nie pisz tyle postów jeden pod drugim. Oryginalne malownie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 dzięki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.