Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A uzbrajasz FC? Ja miałem podobnie ale uzbrojanie na drążkach mi nie działało wiec ustawiłem ze ma być od razu uzbrojony i problem minął

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk

Opublikowano

Tak jak pisze Xeo A jeśli robiłeś wedle filmiku to prawy drag w prawo na parę sekund i powinno się uzbroić Oprogramowanie mam 14 10 ale musiałem zmienić Bootloader

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do GPS na razie z nim walczę Jeśli chodzi o PID-y jest to dla mnie ciemna magia...

Witaj,

wiem co masz na myśli. Chciałem zabrać się za pidy, ale nie mam czasu i odwagi jeszcze.

Zajrzyj tutaj odnośnie pidów https://forums.openpilot.org/topic/39941-tuning-guide-for-noobs-and-new-builds-optune/

A tutaj jest kalkulator pomocniczy http://op.thatwebplace.com.au/pid_calc.php

W razie pytań niestety nie pomogę, ponieważ nie robiłem tego jeszcze. Może koledzy się wypowiedzą na temat tego kalkulatora i artykułu.

Pozdrawiam, Grzegorz.

Opublikowano

Na ustawieniach fabrycznych lata dość poprawnie ale zawsze można coś poprawić.Jak czas pozwoli to postaram się głębić wiedze nad tym zagadnieniem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może być w 2-ch (2 pozycyjny) jak u mnie w T9x na przełączniku GEAR (tryb attitude i rate) czyli stabilizacja i "manual" bez acc. Lata się w sumie i tak tylko na jednym, jest ich tam kilka a i tak nie wiem który do czego, jeszcze jakiś akrobacyjny w którym kręci się flipy i inne takie.

Przy kalibracji gdzie masz pomarańczowe strzałki po prostu ustaw drążki na środek a przełącznik na pozycję "od siebie" i tyle, nie da się kliknąć next? Tam się chyba nie ma nic ruszać, nie pamiętam już bo ustawiłem raz i śmiga, masz zostawić w pozycji jak pokazują strzałki i dać next. Pole jest nieklikalne czy w jakim sensie nie możesz przejść tego etapu?

Podczas kalibracji najpierw są ustawiane drążki, potem flight mode czyli przełącznik a potem accesory które ja pomijałem "skip" bo mi niepotrzebne. Potem ustawiałem drążki na środek, przełącznik 2 pozycyjny w pozycję od siebie i klikałem next.

Witam, aparatura FS-CT6B poległem na konfiguracji przełącznika

Opublikowano

Nie znam tej apki ale najpierw to sobie go musisz przypisać w nadajniku tzn. "channel 5 - pit trim/gear switch" czy coś w ten deseń (są różne nazwy), po prostu przypisać przełącznik do kanału. Potem przy konfiguracji w GCS pśtykasz nim kilka razy aż wykryje (po kalibracji drążków) a dalej to masz w zakładce przypisanie trybu lotu do pozycji przełącznika, ja w obu mam ten sam tryb bo latam tylko na jednym a nie chcę aby przypadkowo został on przełączony (bo mam skonfigurowany tylko attitude i tylko na nim latam). Być może nie przypisałeś przełącznika do kanału i program do nie wykrywa, w T9X wybieram sobie czym chcę obsługiwać dany kanał np. 5ty pokrętłem, 6ty przełącznikiem itp.

Opublikowano

Nie znam tej apki ale najpierw to sobie go musisz przypisać w nadajniku tzn. "channel 5 - pit trim/gear switch" czy coś w ten deseń (są różne nazwy), po prostu przypisać przełącznik do kanału. Potem przy konfiguracji w GCS pśtykasz nim kilka razy aż wykryje (po kalibracji drążków) a dalej to masz w zakładce przypisanie trybu lotu do pozycji przełącznika, ja w obu mam ten sam tryb bo latam tylko na jednym a nie chcę aby przypadkowo został on przełączony (bo mam skonfigurowany tylko attitude i tylko na nim latam). Być może nie przypisałeś przełącznika do kanału i program do nie wykrywa, w T9X wybieram sobie czym chcę obsługiwać dany kanał np. 5ty pokrętłem, 6ty przełącznikiem itp.

Aparatura to FlzSky, utawic acro czy hel, w programie jeszcze nic nie przestawialem, pozdrawiam Artur

Aparatura to FlySky, utawic acro czy heli, w programie jeszcze nic nie przestawialem, pozdrawiam Artur

Opublikowano

W nadajniku ustawiasz sobie wszystko jako SAMOLOT - tryb heli włącza różne miksowania tarcz CCPM i takie tam, masz zostawić normalny tryb samolotowy z odpowiednim dla Ciebie mode.

Opublikowano

Aparatura to FlzSky, utawic acro czy hel, w programie jeszcze nic nie przestawialem, pozdrawiam Artur

Witam, dalej nie potrafię ustawić by widziany był przełącznik w programie od cc3d 

post-17039-0-14575600-1434872842.jpg

post-17039-0-31453400-1434872856_thumb.jpg

post-17039-0-40519600-1434872862.jpg

Opublikowano

Witam, dalej nie potrafię ustawić by widziany był przełącznik w programie od cc3d 

Witam, poprzednio czytałem by wypiąć nie potrzebne kanały no i zapomniałem je wpiąć przy konfiguracji teraz jest Ok, dzięki za podpwiedzi

Opublikowano

Witam, poprzednio czytałem by wypiąć nie potrzebne kanały no i zapomniałem je wpiąć przy konfiguracji teraz jest Ok, dzięki za podpwiedzi

na ile Hz ustawić silniki

• 1 rok później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.