Xeo Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 A uzbrajasz FC? Ja miałem podobnie ale uzbrojanie na drążkach mi nie działało wiec ustawiłem ze ma być od razu uzbrojony i problem minął Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Tak jak pisze Xeo A jeśli robiłeś wedle filmiku to prawy drag w prawo na parę sekund i powinno się uzbroić Oprogramowanie mam 14 10 ale musiałem zmienić Bootloader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Dzięki chłopaki,,śmiga a już chciałem to wszystko pi..... o ścianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Ja dzisiaj trochę polatałem ale przy wietrze 25km/h trzeba mocno pilnować aby nie poleciał w siną dal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozrabiaka Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Co do GPS na razie z nim walczę Jeśli chodzi o PID-y jest to dla mnie ciemna magia... Witaj, wiem co masz na myśli. Chciałem zabrać się za pidy, ale nie mam czasu i odwagi jeszcze. Zajrzyj tutaj odnośnie pidów https://forums.openpilot.org/topic/39941-tuning-guide-for-noobs-and-new-builds-optune/ A tutaj jest kalkulator pomocniczy http://op.thatwebplace.com.au/pid_calc.php W razie pytań niestety nie pomogę, ponieważ nie robiłem tego jeszcze. Może koledzy się wypowiedzą na temat tego kalkulatora i artykułu. Pozdrawiam, Grzegorz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Na ustawieniach fabrycznych lata dość poprawnie ale zawsze można coś poprawić.Jak czas pozwoli to postaram się głębić wiedze nad tym zagadnieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxax Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Może być w 2-ch (2 pozycyjny) jak u mnie w T9x na przełączniku GEAR (tryb attitude i rate) czyli stabilizacja i "manual" bez acc. Lata się w sumie i tak tylko na jednym, jest ich tam kilka a i tak nie wiem który do czego, jeszcze jakiś akrobacyjny w którym kręci się flipy i inne takie. Przy kalibracji gdzie masz pomarańczowe strzałki po prostu ustaw drążki na środek a przełącznik na pozycję "od siebie" i tyle, nie da się kliknąć next? Tam się chyba nie ma nic ruszać, nie pamiętam już bo ustawiłem raz i śmiga, masz zostawić w pozycji jak pokazują strzałki i dać next. Pole jest nieklikalne czy w jakim sensie nie możesz przejść tego etapu? Podczas kalibracji najpierw są ustawiane drążki, potem flight mode czyli przełącznik a potem accesory które ja pomijałem "skip" bo mi niepotrzebne. Potem ustawiałem drążki na środek, przełącznik 2 pozycyjny w pozycję od siebie i klikałem next. Witam, aparatura FS-CT6B poległem na konfiguracji przełącznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Nie znam tej apki ale najpierw to sobie go musisz przypisać w nadajniku tzn. "channel 5 - pit trim/gear switch" czy coś w ten deseń (są różne nazwy), po prostu przypisać przełącznik do kanału. Potem przy konfiguracji w GCS pśtykasz nim kilka razy aż wykryje (po kalibracji drążków) a dalej to masz w zakładce przypisanie trybu lotu do pozycji przełącznika, ja w obu mam ten sam tryb bo latam tylko na jednym a nie chcę aby przypadkowo został on przełączony (bo mam skonfigurowany tylko attitude i tylko na nim latam). Być może nie przypisałeś przełącznika do kanału i program do nie wykrywa, w T9X wybieram sobie czym chcę obsługiwać dany kanał np. 5ty pokrętłem, 6ty przełącznikiem itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxax Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Nie znam tej apki ale najpierw to sobie go musisz przypisać w nadajniku tzn. "channel 5 - pit trim/gear switch" czy coś w ten deseń (są różne nazwy), po prostu przypisać przełącznik do kanału. Potem przy konfiguracji w GCS pśtykasz nim kilka razy aż wykryje (po kalibracji drążków) a dalej to masz w zakładce przypisanie trybu lotu do pozycji przełącznika, ja w obu mam ten sam tryb bo latam tylko na jednym a nie chcę aby przypadkowo został on przełączony (bo mam skonfigurowany tylko attitude i tylko na nim latam). Być może nie przypisałeś przełącznika do kanału i program do nie wykrywa, w T9X wybieram sobie czym chcę obsługiwać dany kanał np. 5ty pokrętłem, 6ty przełącznikiem itp. Aparatura to FlzSky, utawic acro czy hel, w programie jeszcze nic nie przestawialem, pozdrawiam Artur Aparatura to FlySky, utawic acro czy heli, w programie jeszcze nic nie przestawialem, pozdrawiam Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 W nadajniku ustawiasz sobie wszystko jako SAMOLOT - tryb heli włącza różne miksowania tarcz CCPM i takie tam, masz zostawić normalny tryb samolotowy z odpowiednim dla Ciebie mode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxax Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Aparatura to FlzSky, utawic acro czy hel, w programie jeszcze nic nie przestawialem, pozdrawiam Artur Witam, dalej nie potrafię ustawić by widziany był przełącznik w programie od cc3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxax Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Witam, dalej nie potrafię ustawić by widziany był przełącznik w programie od cc3d Witam, poprzednio czytałem by wypiąć nie potrzebne kanały no i zapomniałem je wpiąć przy konfiguracji teraz jest Ok, dzięki za podpwiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxax Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Witam, poprzednio czytałem by wypiąć nie potrzebne kanały no i zapomniałem je wpiąć przy konfiguracji teraz jest Ok, dzięki za podpwiedzi na ile Hz ustawić silniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zmieniam auto pilota na Naze m lite podczas konfiguracji mam taki komunikat ktoś wie co źle robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Model ulotniony problemy rozwiązane :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi