Skocz do zawartości

3M 77 adhesive kto stosowal?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pokrycie styro tasma pakowa i pozniej zelazkiem - to tragicznie kiepska metoda. Na zachodzie stosuja dodatkowy klej - jak w temacie. Ktos stosowal, oplaca sie?

Opublikowano

W prawie kazdym budowlancu typu OBI znajdziesz UHU Sprükleber 3 in 1 tez sie nadaje i jest tanszy , 3M77 dobry,drozszy i trzeba zamawiac :)

Opublikowano

Tanio wychodzi pokrycie na mokro szarym papierem pakowym + rozwodniony wikol.

Dawno,dawno temu tak się robiło :D

Opublikowano

Papier daje efekt zelazka :) latwo pokrywa sie w miare symetryczne profile i nie zwichrzone geometrycznie platy. Gorzej to wypada z np. zagim 12% + 3% zwichrzenia.

I w dodatku nie jest wcale takie lekkie ;)

Sprawdze ten specyfik z obi :)

Opublikowano

A mi się wydaje że najlżejsze :) jednak jak zauważyłeś nie na każde skrzydło bo mogą problemy.

Skrzydło z modelu Damiana wygląda na zdjęciu ekstra.

Pojedynczy papier jest trochę delikatny ale można to poprawić obklejając paskami papieru na zakładkę.

Ten pomysł widziałem w MODELARZU a dotyczył jakiegoś akrobata.

Opublikowano

Sam papier moze i tak, ale trzeba to jeszcze polakierowac, pomalowac :)

Troche watpie ze w kazdym budowlanym ! W jakim konkretnie sklepie go znajde ?

Opublikowano

W praktikerach jest "tesa spray glue" w castoramie widziałem "uhu power spray"

Są jeszcze "master500" i "heavy duty" ale chyba tylko dostępne w mecie

I jeszcze kiedyś miałem styczność z klejem to tapicerek samochodowych firmy Valvoline - kolega mocował nim maty wygłuszające do karoserii

Pamiętaj tylko żeby sprawdzić etykietkę zanim kupisz czy nadają się do styropodobnych

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.