toofast Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Pokrycie styro tasma pakowa i pozniej zelazkiem - to tragicznie kiepska metoda. Na zachodzie stosuja dodatkowy klej - jak w temacie. Ktos stosowal, oplaca sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 W prawie kazdym budowlancu typu OBI znajdziesz UHU Sprükleber 3 in 1 tez sie nadaje i jest tanszy , 3M77 dobry,drozszy i trzeba zamawiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Tanio wychodzi pokrycie na mokro szarym papierem pakowym + rozwodniony wikol. Dawno,dawno temu tak się robiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Tak jak pisze olo pokrywałem ten model, później malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Papier daje efekt zelazka latwo pokrywa sie w miare symetryczne profile i nie zwichrzone geometrycznie platy. Gorzej to wypada z np. zagim 12% + 3% zwichrzenia. I w dodatku nie jest wcale takie lekkie Sprawdze ten specyfik z obi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 A mi się wydaje że najlżejsze jednak jak zauważyłeś nie na każde skrzydło bo mogą problemy. Skrzydło z modelu Damiana wygląda na zdjęciu ekstra. Pojedynczy papier jest trochę delikatny ale można to poprawić obklejając paskami papieru na zakładkę. Ten pomysł widziałem w MODELARZU a dotyczył jakiegoś akrobata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Sam papier moze i tak, ale trzeba to jeszcze polakierowac, pomalowac Troche watpie ze w kazdym budowlanym ! W jakim konkretnie sklepie go znajde ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Styropian można jeszcze pokryć folią np. oracover, tak pokrywałem ten model, skrzydła styropian kadłub xps (styrodur) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 W praktikerach jest "tesa spray glue" w castoramie widziałem "uhu power spray" Są jeszcze "master500" i "heavy duty" ale chyba tylko dostępne w mecie I jeszcze kiedyś miałem styczność z klejem to tapicerek samochodowych firmy Valvoline - kolega mocował nim maty wygłuszające do karoserii Pamiętaj tylko żeby sprawdzić etykietkę zanim kupisz czy nadają się do styropodobnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Tez myslalem o oracover - tylko ze tez bedzie sie zciatac i skrzydelko straci zwichrzenie ? Dzieki medium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi