Emil Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam Od niedawna myślałem nad jakimś modeliku niewielkim o napędzie spalinowym , i decyzja zapadła że zbuduję górnopłata o rozpiętości 80cm i długości 60cm na silnik asp 1ccm.Kadłub zrobię z balsy 2mm i stateczniki także. Kolega z forum maciek dał mi skrzydła od Jaskółki (skrzydła z uszami) a ja dorobię kadłub i dokupię silnik i zobaczymy jak wyjdzie. Skrzydła były oklejone papierem japońskim ale były troche podziurawione i wymyśliłem że okleje je folią tak jak i kadłub.Skrzydła: Wznios skrzydeł: Zaprojektowany kadłub jeszcze bez stateczników: Dla porównania kadłub ze skrzydłami: Budowa będzie trwać może i krutko ale wyposażenia się prędko nie doczeka. W przyszłym tygodniu pojadę po balse. Pozdrawiam
Piotrek_F3J Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Dobry pomysł Zobaczymy co z tego wyjdzie... A co do folii to polecam na taki mały model folie "Solarfilm SOLITE (20g/m2)" Pozdrawiam
Maciej Poz Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Widze ,że już zaczołeś coś robić.ciesze sie że moglem pomóc z tymi skrzydełkami. :mrgreen:
Emil Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam. Maciek mi powiedział żebym przedłużył troche kadłub bo by były problemy z wyważeniem to tak też i zrobiłem.Mam nadzieje że będzie lepiej.Przy okazji dorobiłem juz statecznik. Fotki nowego kadłuba ze statecznikiem pionowym: Przód nowego kadłuba: edit. Statecznik poziomy: Pozdrawiam :twisted:
Emil Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Wyciełem już 3 wręgi ze sklejki: W sobotę jadę po balse i kontynuuje temat. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.