Emil Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam Od niedawna myślałem nad jakimś modeliku niewielkim o napędzie spalinowym , i decyzja zapadła że zbuduję górnopłata o rozpiętości 80cm i długości 60cm na silnik asp 1ccm.Kadłub zrobię z balsy 2mm i stateczniki także. Kolega z forum maciek dał mi skrzydła od Jaskółki (skrzydła z uszami) a ja dorobię kadłub i dokupię silnik i zobaczymy jak wyjdzie. Skrzydła były oklejone papierem japońskim ale były troche podziurawione i wymyśliłem że okleje je folią tak jak i kadłub.Skrzydła: Wznios skrzydeł: Zaprojektowany kadłub jeszcze bez stateczników: Dla porównania kadłub ze skrzydłami: Budowa będzie trwać może i krutko ale wyposażenia się prędko nie doczeka. W przyszłym tygodniu pojadę po balse. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Dobry pomysł Zobaczymy co z tego wyjdzie... A co do folii to polecam na taki mały model folie "Solarfilm SOLITE (20g/m2)" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Poz Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Widze ,że już zaczołeś coś robić.ciesze sie że moglem pomóc z tymi skrzydełkami. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam. Maciek mi powiedział żebym przedłużył troche kadłub bo by były problemy z wyważeniem to tak też i zrobiłem.Mam nadzieje że będzie lepiej.Przy okazji dorobiłem juz statecznik. Fotki nowego kadłuba ze statecznikiem pionowym: Przód nowego kadłuba: edit. Statecznik poziomy: Pozdrawiam :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Wyciełem już 3 wręgi ze sklejki: W sobotę jadę po balse i kontynuuje temat. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.