Leda_g Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Chciałbym przedstawić tutaj mały gadżet, który może się czasami przydać. Jest to mały moduł wpinany miedzy odbiornik a serwo. Jego zadaniem jest zatrzymanie serwa w danej pozycji (ustawionej) w przypadku braku sygnału lub zakłóceń w pracy odbiornika. Tutaj można to dostać Sklep A tutaj przeprowadzony przeze mnie pokaz pracy tego urządzenia http://pl.youtube.com/watch?v=hpmD-Z860XA
klaps6 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 To taki failsafe na jeden kanał, taką funkcję posiada np. rex5 MPD, po zaniku sygnału ustawia serwa w takiej pozycji w jakiej zastał drążki aparatury w momencie włączenia zasilania modelu. Jak rozumiem urządzenie to ma znaleźć zastosowanie w takich modelach gdzie nie ma odb. z failsafe, jeśli zastosujemy takie coś na przepustnice to może i zwiększa to bezpieczeństwo. Gratuluje że zechciałeś zrobić taki film, dobrze obrazuje pracę. Pozdrawiam.
alloqba Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zdecydowanie fajna sprawa - rozwiązuje mój problem. Jestem bardzo ciekaw jak kształtuje się cena przesyłki do Polski i czas oczekiwania?
Leda_g Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Koszt przesyłki mozna sprawdzić wkładając do kosza a potem Paypal Check Out i wybrać kraj -Polska. Całość z wysyłką 6$ Czas realizacji jest dość długi, ja w większości czekam około 1miesiąca. I co ważne musisz mieć konto w Paypalu
Darand Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witajcie, znalazłem ten układ tutaj . Może będzie trochę drożej, ale mniej problemowo. Pozdrawiam Darek
alloqba Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Racja, miesiąc to dosyć długo. Póki co pozostaną chyba sklepy polskie, a na przyszłość - planowanie z wyprzedzeniem. Dziękuję obu Panom za linki.
Krzako Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Czy pasmo ma znaczenie dla tego układu ? Z tego co widzę Leda_g testował ten układ na 35Mhz. Czy będzie równie dobrze sprawować się z pasmem 40Mhz ? Pytam ponieważ kolega potrzebowałby taki układ do samochodu, gdzie używa właśnie pasma 40mhz.
alloqba Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Z tego co wywnioskowałem to pasmo nie ma znaczenia, czyli działa zarówno na 35 jak i 40 MHz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.