Leda_g Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Chciałbym przedstawić tutaj mały gadżet, który może się czasami przydać. Jest to mały moduł wpinany miedzy odbiornik a serwo. Jego zadaniem jest zatrzymanie serwa w danej pozycji (ustawionej) w przypadku braku sygnału lub zakłóceń w pracy odbiornika. Tutaj można to dostać Sklep A tutaj przeprowadzony przeze mnie pokaz pracy tego urządzenia http://pl.youtube.com/watch?v=hpmD-Z860XA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 To taki failsafe na jeden kanał, taką funkcję posiada np. rex5 MPD, po zaniku sygnału ustawia serwa w takiej pozycji w jakiej zastał drążki aparatury w momencie włączenia zasilania modelu. Jak rozumiem urządzenie to ma znaleźć zastosowanie w takich modelach gdzie nie ma odb. z failsafe, jeśli zastosujemy takie coś na przepustnice to może i zwiększa to bezpieczeństwo. Gratuluje że zechciałeś zrobić taki film, dobrze obrazuje pracę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alloqba Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zdecydowanie fajna sprawa - rozwiązuje mój problem. Jestem bardzo ciekaw jak kształtuje się cena przesyłki do Polski i czas oczekiwania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Koszt przesyłki mozna sprawdzić wkładając do kosza a potem Paypal Check Out i wybrać kraj -Polska. Całość z wysyłką 6$ Czas realizacji jest dość długi, ja w większości czekam około 1miesiąca. I co ważne musisz mieć konto w Paypalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darand Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witajcie, znalazłem ten układ tutaj . Może będzie trochę drożej, ale mniej problemowo. Pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alloqba Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Racja, miesiąc to dosyć długo. Póki co pozostaną chyba sklepy polskie, a na przyszłość - planowanie z wyprzedzeniem. Dziękuję obu Panom za linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Czy pasmo ma znaczenie dla tego układu ? Z tego co widzę Leda_g testował ten układ na 35Mhz. Czy będzie równie dobrze sprawować się z pasmem 40Mhz ? Pytam ponieważ kolega potrzebowałby taki układ do samochodu, gdzie używa właśnie pasma 40mhz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alloqba Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Z tego co wywnioskowałem to pasmo nie ma znaczenia, czyli działa zarówno na 35 jak i 40 MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.