modelarz115 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Pytałem raczej jak wbiłeś oś na drugą stronę, bo moja po odkręceniu blokad nie chciała się za nic ruszyć U mnie trzeba było wytoczyć odpowiednią tulejkę i przepchnąć na drugą stronę konikiem tokarskim, bałem się że przy silniejszym uderzeniu młotkiem zgiąłbym oś albo cały rotor a lekko nie chciała iść, mało tego myślałem ''co trzaśnie'' bo naprężenie jak na taką ośkę było lekko mówiąc duże . Co ciekawe okazuje się że w redox'ach montują różne blokady bo moja była na zwykły imbus Nie widać tego na zdjęciu ale seger wraz z tulejką dystansową są już na wale, aby nie przepchnąć za mocno o co wcale nie trudno Pozdrawiam i jeszcze raz gratulacje oblotu, fajnie lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 DZIĘKI Jeśli chodzi o przepychanie wału to tak samo miałem wielki problem i takie same obawy Ja użyłem młotka I imadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi