olo Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Ja w ten sposob pokrywam wylacznie konstrukcje skorupowe z balsy, wiec trudno mi powiedziec, jak spisze sie wyzej wymieniony grunt na papierowym pokryciu wykonanym bezposrednio na styropianie. Zapewne istnieja inne preparaty, ale ja ich nie znam. To miałeś okazję robić coś ze styro czy tylko teoretyzujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Oj tam to japonka się nie nadaje bo nawet podwójnie to i tak za cienko Papier typu Natron był najlepszy. W jednym skrzydle naklejałem pasy ok.5cm szer/rozpiętość połówki w taki sposób że papier był podwójny. Po dobrym wyschnięciu robiła się z tego twarda skorupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Japonka sie tak nie sciaga, wiec prawdopodobienstwo deformacji mniejsze. Tak a skrzydło dalej będzie się wyginać w każdą stronę. A zrobiłeś takie skrzydło z japonką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Nie przecież pisałem że to był natron. Czyli specjalista teoretyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 A wiec z japonka nie robiles, wiec Sam Jesses teoretyk. Chyba nawet nie specjalista. Zrobiłeś skrzydło ze styropianu oklejone jakimś papierem na wikol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Kolego, ja sie na temat natronu nie madrze, Typ z laski swojej nie madrzyj sie na temat japonki. Chyba, ze awantury szukasz Nie szukam i grzecznie się pytam czy robiłeś skrzydło ze styropianu oklejone jakimś papierem na wikol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Zrobiłem parę modeli ze styro i oklejonych na wikol natronem albo szarym papierem. Japonka to zbyt cienki papier do takiego oklejania. Mam mało zdjęć tych modeli ale tu przykład Cały ze styro ,natron,farby nitro z pistoletu,silnik 6,5ccm Robiłeś coś podobnego ze styro? ps. Znalazłem zdjęcia jeszcze jednego wynalazku zbudowanego w tej technologii Ten brązowy górnopłat to holownik,wyciągał w czasie urlopu model FOX-a a na grzbiecie potrafił wynieść i wypuścić prosty szybowiec. Silnik 10 ccm metanol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi