fischer8 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam Kupiłem ten model na aukcji, po otrzymaniu przesyłki stwierdziłem że ma on 51 lat, jest z 1957r co potwierdza data na opakowniu.Jest to model dwupłata Waco Cabin w zestawie ARC nieistniejącej firmy Berkeley Models z USA.Na planach widoczne są rysunki aparatury jeszcze na lampach .Ze względu na wiek zestawu niektóre elementy musiałem dorobić.Dane modelu: rozpiętość 1300mm, długość 1020mm, waga do lotu około2000g. Jeszcze nie wiem jaki napęd zastosuję ale chyba jednak zdecyduję się na 4-takt, chociaż mam też napęd elektryczny do tej wagi. Pozostało do wykonania zamocowanie usterzenia, odciągi, oszklenie, instalacja Rc i paliwowa oraz oklejenie modelu. Właśnie mam pytanie, jaki rodzaj folii zastosować?.Myślałem nad folią imitującą płótno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam tylko i wyłącznie w takim modelu imitacja płótna. To bedzie najprawdopodobniej najstarszy model latający na forum. Piekny model czekam na oblot i dalsza relacje. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.