fischer8 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam Kupiłem ten model na aukcji, po otrzymaniu przesyłki stwierdziłem że ma on 51 lat, jest z 1957r co potwierdza data na opakowniu.Jest to model dwupłata Waco Cabin w zestawie ARC nieistniejącej firmy Berkeley Models z USA.Na planach widoczne są rysunki aparatury jeszcze na lampach .Ze względu na wiek zestawu niektóre elementy musiałem dorobić.Dane modelu: rozpiętość 1300mm, długość 1020mm, waga do lotu około2000g. Jeszcze nie wiem jaki napęd zastosuję ale chyba jednak zdecyduję się na 4-takt, chociaż mam też napęd elektryczny do tej wagi. Pozostało do wykonania zamocowanie usterzenia, odciągi, oszklenie, instalacja Rc i paliwowa oraz oklejenie modelu. Właśnie mam pytanie, jaki rodzaj folii zastosować?.Myślałem nad folią imitującą płótno.
Slawomir Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam tylko i wyłącznie w takim modelu imitacja płótna. To bedzie najprawdopodobniej najstarszy model latający na forum. Piekny model czekam na oblot i dalsza relacje. Pozdrawiam Slawomir
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.