jpd Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Nabyłem (dzięki Kacper) tenże czujnik obrotów i temperatury do silników elektrycznych. Ponieważ 90% moich latadeł to spaliny miałem nadzieję ze we w miarę prosty sposób przez no czujnik halla da się toto ustrojstwo oszukać i będzie doskonały czujnik do mierzenia parametrów pracy silnika i obroty i temperatury głowicy i temperatury np gazów wylotowych.. I kicha ... nie chce to działać w zamierzony sposób. Zatem pytanie do os→b mających większe doświadczenie z silnikami elektrycznymi + elektroniką od strony bebechów : Jak zrobić układ który na podstawie sygnałów z czujnika halla lub z czujnika magnetycznego zasymuluje napięcia występujące na 2ch przewodach idących do silnika bezszczotkowego (ten czujnik działa na bazie 2ch z 3ch kabli). Sądzę ze nie wymaga to kosmicznych zabiegów natomiast mnie brak wystarczającej wiedzy by coś takiego sklecić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi