Vex Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Cześć, Myślę o aparaturze FrSky Taranis X9D PLUS, którą docelowo chcę używać z LRS RangeLink. Moduł LRS obsługuje sygnał PPM max 12CH. Czy w zwiazku z tym, będę w stanie wyprowadzić taki sygnał z FrSky? Czytam na sieci, ale nigdzie nie jest to dla mnie jasne. Aparatura ma kilka trybów dla modułu RF - D8 D16 12LR. Czy w tym ostatnim na wyjściu będe w stanie uzyskać 12 kanałowy PPM, czy może potrzebuję jakiśadapter SBUS -> PPM? Będę wdzięczny za sugestie. Dzięki! Tomek
jpd Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Mogę się mylić ale wydaje mi się ze mieszasz pojęcia. D8, D16 i 12LR są to tryby pracy modułu nadawczego FRSky XJT. A Ty będziesz używał innego modułu nadawczego jak rozumiem. Zatem te tryby Cię nie interesują. Na wyjściu na zewnętrzny moduł nadawczy masz 16 z 32 kanałów PPM co dalej z nimi zrobisz to ogranicza jedynie Twoja wyobraźnia.
Vex Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Dzięki, tego mi było trzeba! Czyli na wyjściu jest PPM z 16 kanałami. Z informacji którą dostałem od Sid'a odnośnie Range Linka, ten przyjmie tylko PPM 12CH, a pewnie nie ma opcji "przycięcia" PPM z FrSky "Only handle CPPM channel up to 12CH"
jpd Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Dzięki, tego mi było trzeba! Czyli na wyjściu jest PPM z 16 kanałami. Z informacji którą dostałem od Sid'a odnośnie Range Linka, ten przyjmie tylko PPM 12CH, a pewnie nie ma opcji "przycięcia" PPM z FrSky "Only handle CPPM channel up to 12CH" Ale nikt nie zmusza Cię do używania wszystkich 16 ... przynajmniej nie wyczytałem czegoś takiego w konstytucji Można ustalić ile na wyjściu jest kanałów podawanych od 4 do 16, zatem sadzę ze można ustawić i 12
Vex Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2015 No własnie to jest pytanie. Czy FrSky umożliwia ustawienie ile kanałów jest podawanych w PPM? Jeśli tak, to super, natomiast jeśli jest to zafixowane 16CH to LRS tego nie przyjmie. Jeśli z kolei będzie 8CH to dla mnie za mało
jpd Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 W oprogramowaniu można przypisać ile kanałów jest obsługiwanych ale ile jest na szynie tego nie wiem.
Rekomendowane odpowiedzi