stem Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam wszystkich serdecznie. Moja obecność tutaj wzięła się w pewnym sensie z sentymentu do modelarstwa, które towarzyszyło mi w młodości przez ładnych kilka lat, z którego w sumie nie wiadomo dlaczego zrezygnowałem. Pamiętam, że były to czasy, kiedy miesięcznik Modelarz wychodził na cienkim papierze, dalekim od dzisiejszych czasopism, jego strony nie były niczym spięte a cena wynosiła ładnych kilka "tysiaków". Czasy, w których Graupner MC-10 był szczytem marzeń, pan "od modelarni" był dla nas najfajniejszym gościem na osiedlu, a nasze małe-wielkie szybowce F1A 1/2 budowane całą zimę z "klasycznych" materiałów często odlatywały bezpowrotnie, bo w czasie holowania zgasł im lont. Niedawno sobie uświadomiłem, jak bardzo czasy się zmieniły - za cenę wspomnianego Modelarza można spokojnie kupić serwo, model z depronu zbudować w kilka godzin a elektronika jest bardziej przystępna dla naszych portfeli. Decyzja mogła być tylko jedna - zobaczmy co tam człowiek jeszcze umie i pamięta. Jako, że jestem ładnych kilkanaście lat "w plecy" liczę na wyrozumiałość i ewentualną pomoc, ale to już w odrębnych tematach. Pozdrawiam wszystkich!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witamy na forum modelarskim nowego modelarza no i na lotnisku Stary modelarz Jerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi