marcinx00 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Witam EG pro jest moim pierwszym modelem latającym no i niestety muszę sporo się nauczyc zeby te latanie mi dobrze wychodziło po paru lotach trochę mi się poobijał no i pękła mi rurka od skrzydeł ale naszczęście skrzydełka są całe tylko trochę dziub pokiereszowałem i potrzebuję waszej pomocy jak go wzmocnić bo klejem go juz pokleiłem ale chce dac jeszcze matę szklaną i to wyzywicowac jak to najlepiej zrobić to juz proszę was o jakieś podpowiedzi czy zywicowac w środku modelu? Jeszcze proszę mi podpowiedzieć czy jak go wywazam to musi bys prostopadle do podłorza czy ma być trochę w przód pochylony ? A i jeszcze jedno bo przy zakupie śmigła i kołpaka poinformowano mnie ze kołpak jest trocheza mały i śmigła całkowicie sie nie będą składac kazali troche podszlifowac dziub ale nie chciałem psuc wygladu jakie rozmiary tego kołpaka muszą byc do EG PRO ? bo będę tez musiał chyba nowy kołkak kubic bo ten od upadków jakichś bić dostał prosze ewentualnie o linki do jakichs sklepów z kołpakiem odpowiednim do EG PRO Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Jeszcze proszę mi podpowiedzieć czy jak go wywazam to musi bys prostopadle do podłorza czy ma być trochę w przód pochylony ? Powinien być równolegle do podłoża. Co do wzmacniania dziobu do nie wiem czy ma to jakiś sens. Jak go zalaminujesz, to będzie pękał w innym miejscu i naprawa już może nie być taka łatwa. Sklej go i lataj dalej. EPP można kleić bez końca ;-) Najwyżej można dodać jakieś balsowe wstawki. U mnie trzeba było wzmocnić krawędź styku owiewki z kadłubem - tam się wgniotło (to "zwykły" EG, nie PRO). Swoją drogą ciekawe jak udało ci się złamać bagnet/dźwigar (tę rurkę węglową)? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinx00 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Poprostu jak spadł to pękła na środku nie rozleciała sie na 2 częsci tylko postrzepiła na środku i sie nie nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.