Plotek Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witam serdecznie, Uczę się sztuki latania na V911-1. Obecnie czekam na nowy stabilizator, gdyż obecny źle zniósł spotkanie z szafą. Podobno aparaturę można ustawiać na kilka modów. Z tego co wiem, przed włączeniem jej należy trzymać lewy przycisk z dostępnych w dolnym prawym rogu. U mnie istnieje możliwość wyboru Mode 1 i Mode 3. A gdzie 2? Jak napisałem, jestem na etapie raczkowania i chcę sprawdzić czy na Mode 2 będzie lepiej mi się kontrolować temat. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 A nie jest to tak że jak zaopatrzyłeś się w aparaturę która ma gaz w prawej ręce to jesteś w stanie ustawić tylko mode 1 i 3 a gaz w lewej mode 2 i 4 czy jest możliwość przestawiania drążka gazu za pomocą jakiejś magicznej sprężyny którą się zwalnia lub naciąga ?? Nie mam tej aparatury ale podejrzewam że jak nie masz możliwości przekładania gazu z lewej na prawą rękę to i nie jesteś w stanie ustawić wszystkich mode . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plotek Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Tak jak mówisz, mam taką czarodziejską opcję / sprężynę, za pomocą której zmieniam zachowanie drążka z lewego na prawy. Ale mimo ustawienia na lewo czy prawo, mam do wyboru tylko mode 1 i 3 i gaz zawsze jest na prawym. Najwyraźniej tak to działa.. Dziękuję za zainteresowanie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 To oglądnij jeszcze to , gość gada w śmiesznym języku ale może coś z filmu wywnioskujesz . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plotek Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 To oglądnij jeszcze to , gość gada w śmiesznym języku ale może coś z filmu wywnioskujesz . Dziękuję Grzegorzu za zainteresowanie jeszcze raz :-) Wniosek taki, że moja aparatura ma tylko mode 1 i 3 mimo położenia tzw czarodziejskigo przełącznika. Chińskie badziewia tak najwyraźniej mają :-) Nic straconego, czuje że hobby mnie wciąga i będę szukać powoli turnigy 9x. Chcę mieć możliwość choćby ćwiczenia na symku :-) Pozdrawiam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModeleCentrum Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Witaj, Specjalnie rozpakowałem V911-1 I aparatura ma 4 tryby MODE 2 i 4: Dolne położenie przełącznika (przełącznik nas włącznikiem aparatury) zmieniającego drążek gazu/ciągu (gaz/ciąg mamy po lewej) Mode 2 Drążek lewy-> (góra,dół)-gaz/ciąg oraz (lewo, prawo)-obrót Drążek Prawy-> (góra,dół)-pochył przód/tył oraz (lewo, prawo)-pochył lewo/prawo Zmiana MODE po przez trzymanie lewego guzika w prawym dolnym rogu aparatury. Mode 4 Drążek lewy-> (góra,dół)-gaz/ciąg oraz (lewo, prawo)-pochył lewo/prawo Drążek Prawy-> (góra,dół)-pochył przód/tył oraz (lewo, prawo)-obrót MODE 1 i 3: Górne położenie przełącznika (przełącznik nas włącznikiem aparatury) zmieniającego drążek gazu/ciągu (gaz/ciąg mamy po prawej) Mode 1 Drążek lewy-> (góra,dół)-pochył przód/tył oraz (lewo, prawo)-obrót Drążek Prawy-> (góra,dół)-gaz/ciąg oraz (lewo, prawo)-pochył lewo/prawo Zmiana MODE po przez trzymanie lewego guzika w prawym dolnym rogu aparatury. Mode 3 Drążek lewy-> (góra,dół)-pochył przód/tył oraz (lewo, prawo)-pochył lewo/prawo Drążek Prawy-> (góra,dół)-gaz/ciąg oraz (lewo, prawo)-obrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plotek Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Dziękuję Damianie za sprawdzenie tego na swojej apce. Doskonale już rozumiem zasadę działania tej aparatury, ale u mnie niestety nie przeskakuje z trybu 1 i 3 na 2 i 4... Rozwiązałem to inaczej, zmieniłem na przemian kostki od drążków w apce. Do tego było trzeba zmienić dodatkowo przewody biały z czerwonym w obydwu wtyczkach... Nie wiem, może powinienem reklamować produkt, ale taka przeróbka zajęła mi 20 minut, a tym bardziej, że nie kosztuje taki heli majątek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi