Sobota Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Witam wszystkich forumowiczów,Postanowiłem rozpocząć przygodę z modelarstwem rc.Tydzień temu przyszedł mi zestaw w/w wraz z panelem ST6DF pytanie moje brzmi czy ktoś miał jakiś kontakt z tą firmą i/lub modelem?Poszukuję również polskiej instrukcji. Przeszukukiwałem pobieżnie forum i nic nie znalazłem.Aktualnie mieszkam w Norwegii a przesyłka prawdopodobnie przyszła z UK.Podpatrywałem jak inni modelarze bawią się swoimi sprzętami i sądziłem że będzię to dla mnie troszkę łatwiejsze, niestety przeliczyłem się. Przy pierwszym locie próbnym byłem zmuszony wylądować na tafli jeziora żeby się nie rozbić.. Możliwe że cośprzeoczyłem - w domu sprawdzałem czy wszystko jest sprawne ale podczas lotu miałem wrażenie że maszyna robi ze mną co chce (kręciła beczki jak szalona). Teraz planuję zabrać się do tego od strony teoretycznej i planuje poćwiczyć na jakimś symulatorze zanim spróbuję po raz drugi.. Czekam aż znajomy wróci z wczasów i pomoże mi wszystko opanować..Z góry dziękuję za pomoc, kontakt, podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Witam. Też jestem początkujący. Mam radio o oznaczeniu które podałeś, kupiłem w Polsce, w firmie IKAR. Oto ich e-mail: rc-ikar@home.pl Adres: 62-002 Suchy Las k. Poznania ul. Sasankowa 26. Chyba są, a na pewno mają kontakt z jakąś hurtownią czy jakoś tak. chyba są przedstawicielem HYPE. Może to coś pomoże. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 A masz może jakąś polską instrukcję do tego radia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Raczej nie. ALE! Ja to radio kupiłem jako 4-ro kanałowe I ! na stronie IKAR-a jest troszkę na temat radia, (rozbudowałem w/g instrukcji na 6 kanałów i działają wszystkie), może tak. Mam nadzieję, że pomogłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 To jest proste radio i pewnie instrukcji PL się nie doczeka. Napisz z czym masz w niej problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Wydaje mi się że to nie jest problem radia tylko samego modelu bo tylna lotka pionowa nie działa. A instrukcje do radia z ciekawości chciałem poznać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 radio dziala tak jak kazde inne proste radio, wiec instrukcje obslugi niczym sie nie roznią, drazki sa przypisane do tych samych kanaow co w kazdym radiu , no chyba ze gaz masz po prawej stronie, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
water74 Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 witam, proponuję zacząć od tego http://lotniczapolska.pl/Modelarska-teoria-dla-najmlodszych,32552 pozdrawiam, tomek sz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Mam problem ze sterem kierunku, dziękuję za podesłanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Mam problem ze sterem kierunku. A koledzy z forum mają poprosić abyś opisał ten problem? Nie wstydzić się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Wybacz, nie odpisywałem bo wszystko udało mi się przywrócić do porządku.. chociaż po dzisiejszym lataniu śmigło do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi