czaja18 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Witam Macał już ktoś może model Ventusa produkcji CMPro? Cena kusząca tylko jak z wykonaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Nie chcę Cię zniechęcać ale ze zdjęć wynika że to podobne badziewie jak Discus. Ogon żywcem przeniesiony z Discusa.Ukręca się przy byle lądowaniu.Hamulce w skrzydłach w wykonaniu CMPro mogą być gwoździem do trumny dla tego modelu.Ja już nie kupię modelu z CMPro.Jeżeli jakość Ventusa jest taka jak Discusa , a ze zdjęć wynika że technologia wykonania podobna to ja dziękuję za taki model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Czego można się spodziewać jak za tą cenę można kupić najwyżej kadłub i hamulce do podobnego modelu? Ten model spokojnie mógłby kosztować 200zł więcej a producent za tą kasę się bardziej postarać. EDIT: Poprawiony błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Widzialem to na naszym lotnisku. Wyglada niezle.... a lata... jak wilga bez silnika.... i nie CHamulce tylko Hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Chyba kiepska inwestycja dokladasz 200 zł i masz falcona ze stajni pana Kwarcińskiego , a tam na jakość nikt nie narzeka XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Lub kupujesz coś z arthobby czy Blejżyka i masz pewność że polata wypas. Kupisz gówno , gówno masz ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 od Bernard Okrent Data Dodania: sobota, 26 kwiecień 2008 Bardzo fajny model ! Ja mam zamontowany naped elektryczny(silnik trojfazowy + LiPo).Lata bardzo stabilnie.Pieknie sie prezentuje w powietrzu.Lata w termice i kreci proste akrobacje.Nadaje sie nawet do niezbyt jeszcze wprawionych modelarzy jako pieraszy model z lotkami.Discus nigdy mnie nie zawiodl.Lata przy wietrze i bez,latem,zima zawsze100 % satysfakcji. Polecam.a cena to rewelacja. Ocena: [5 z 5 Gwiazdek!] Zgadzam sie z komentarzem tego Pana. Widziałem jak latają nim inni wygląda ładnie. EDIT: Komentarz z firmy wimarex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Uwierz mi że Discus ładnie wygląda i lata też w miarę, ale to szybki model.W wątku o Discusie opisałem moje boje z tym modelem i powiem jedno :dziękuję, nigdy więcej szybowca z CMPro.Jak podejdziesz za wolno do lądowania to przeciągnięcie murowane.Pomierzyłem cięciwy płata i wymiary są takie: przy kadłubie 15cm, środek płata 10cm, końcówka 5 cm.To niewiele.W termice da się polatać.Drogi nie jest ale wolałbym dołożyć ze 200 i odpuścić sobie przerabianie błędów fabrycznych, a już nie wspomnę o jakości żelkotu (?) i lakieru.Te modele powinny być sprzedawane jako KIT.Gwiazdek to bym mu dał między dwie a trzy, absolutnie nie 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciacho Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Panowie nie dzielcie skóry na niedźwiedziu,przypuszczam że nikt nie widział jeszcze Wentusa podczas lotu. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 A ja już jutro będę mógł coś powiedzieć w tym temacie bo idzie do mnie paczka z Wimarexu z dwoma ventusami jeden dla mnie a drugi dla Ciacha. założę nowy temat z fotkami z budowy :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 gruchu124, tego typu opinie na temat modelu często są względne i subiektywne. Dlatego nie radziłbym sie kierować nimi przy zakupach. Myślę, że jakościowo będzie zbliżony do Discusa z Cmp a jakość laminatów utrzyma sie na poziomie laminatów Cmp. Paweł, co Ty sie tak tym orientem zafascynowałeś ostatnio? zza wilkiem wody już BEE? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Z za wwielkiej wody OK tylko Piotruś poleciał na Kanary i Skorpion zamknięty a tu łapki aż świeżbią żeby coś kliknąć no i cena cena .............. :!: :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.