krzysiek w Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Osoby pelnoletnie ponoc moga przechodzic do panstw uni posiadajac jedynie dowod osobisty. Czy ja jako osoba nieletnia moge przejsc na legitymacje szkolna?? Bo cos sie przedluza wyrobienie paszportu a wyjzezdziam w piątek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Do państw strefy schengen możesz przechodzić nawet bez dokumentu, bo nie ma granic. Tylko w przypadku pobytu i ew. kontroli należałoby mieć jakiś dokument poświadczający swoją osobe i nie wiem czy legitymacja szkolna jest wystarczającym do tego dokumentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 (...) nie wiem czy legitymacja szkolna jest wystarczającym do tego dokumentem. O ile mi wiadomo nie jest. Dla osób niepełnoletnich ważnym dokumentem za granicą jest paszport a dla pełnoletnich DO lub paszport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Ja jestem niepełnoletni i za granicę do Słowacji przechodziłem na dowodzie osobistym :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Tak tylko ten dowód co mial Lubart był tymczasowy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Fakt. To też jest OK. Nie wziąłem pod uwagę, że można wyrobić teraz D.O. przed ukończeniem 18-u lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.