willyams Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Witam Mam problem z aurorą. Odkupiłem od kolegi po odwrotnym zasilaniu. Standardowo poleciał kondensator tantalowy. Oprócz tego aparatura nie chciała skalibrować ekranu (Dotyk był przesunięty do góry o jeden wiersz) Przywróciłem ją do stanu. Tzn zrestowałem do fabrycznych zrobiłem wszystko od nowa i aparatura zaczęła działać prawie poprawnie. Teoretycznie było wszystko jak należy ale serwo działa strasznie wolno i w zasadzie skokami. Sygnał z telemetrii odbiornika jest prawidłowy. Zbindować też się daje bez problemu. Problem zaczął się jak chciałem na nowo wrzucić soft . Posiadam 1.0.9(0) Po podpięciu programatora w trybie HP-22 dane są zapisywane i odczytywane na PC i w radiu, natomiast przełączenie w tryb aktualizacji softu nie wykrywa już połączenia z programatorem Podejrzane wydają mi się regulatory napięcia (5pin pod kondensatorem) lub układ U12 Problem jest z dostępem tych częsci. Pomierzyłem wszystko co ważne i teraz mam zgryz bo na U12 większość minów ma 0 v lub 7.7 czyli zasilanie (lipol 2S) Może ktoś z szanownych forumowiczów ma akuratnie rozebraną sprawną aurorkę żeby zmierzyć jakie wartości powinny tam być. Lub ew. może ktoś dysponuje zapasową lub uszkodzoną płytą główną ?
Rekomendowane odpowiedzi