marek Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 witam mam pytanie po włączeniu nadajnika i odbiornika nie mam zasięgu pojawia się on gdy dotnę anteną kwarc odbiorczy i jest wszystko ok aż do wyłączenia po ponownym włączeniu znowu nie mam zasięgu nawet z odległośći 0,5m a gdy dotne anteną kwarc to wszystko działa i tak w koło nie mam pojęcia co jest zepsute czy może to być kwarc odbiorczy czy odbiornik :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 dotne anteną To znaczy ze dotykając antena wszystko wraca do normy i zasięg jest normalny ? Czy dotykając palcem (nie tylko anteną) zasięg znowu wraca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 czyto palcem czy antena zasięg wraca do normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 czyto palcem czy antena zasięg wraca do normy Masz luźne styki od kwarcu !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Wyglada na to, że kwarc się nie wzbudza. Przyczyna moze leżeć zarówno po stronie kwarcu jak i samej elektroniki. To pierwsze łatwo stwierdzić wymieniając kwarc na inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukaszeq Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Nie chcem zaczynać nowego wątku wiec tutaj opisze swój problem : Po podłączeniu wszystkiego (serw , odbiornika , akku do regulatora ) serwa poruszają się jakby przez to ze podłączyłem akku i wyczuły napięcie natomiast gdy włączam radio i próbuje poruszyć serwami nic sie nie dzieje kwarce sa te same i wpięte . Po ostatnim ładowanu akku nadajnika gdy włączyłem timery pokazały jakąś dziwną wartość 256 natomiast maxymalna to 100 Moze ktos wie gdzie tkwi problem?? Byłbym wdzięczny Aha mam radio flash 5x a odbiornik to rex 5 wogóle nie znam sie na tym radiu może niechący przeczączyłem cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Raczej trudno używać radia, którego wogóle się nie zna. Najpierw zapoznaj się radiem, potem zadawaj pytania. Tak będzie łatwiej dla wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukaszeq Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 PRZEPRASZAM ZA MOJE pytanie i za capsa :wink: Dziękuje z całego serca autorowi http://www.modelarz.com/artykuly.php?id_art=144&w=d&ta=10#programowanie Ustawiłem funkcję gilder i 2 mixery :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.