Skocz do zawartości

kwarc czy odbiornik

marek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie po włączeniu nadajnika i odbiornika nie mam zasięgu pojawia się on gdy dotnę anteną kwarc odbiorczy i jest wszystko ok aż do wyłączenia po ponownym włączeniu znowu nie mam zasięgu nawet z odległośći 0,5m a gdy dotne anteną kwarc to wszystko działa i tak w koło nie mam pojęcia co jest zepsute czy może to być kwarc odbiorczy czy odbiornik :cry:

Opublikowano

Wyglada na to, że kwarc się nie wzbudza. Przyczyna moze leżeć zarówno po stronie kwarcu jak i samej elektroniki. To pierwsze łatwo stwierdzić wymieniając kwarc na inny.

Opublikowano

Nie chcem zaczynać nowego wątku wiec tutaj opisze swój problem :

Po podłączeniu wszystkiego (serw , odbiornika , akku do regulatora ) serwa poruszają się jakby przez to ze podłączyłem akku i wyczuły napięcie natomiast gdy włączam radio i próbuje poruszyć serwami nic sie nie dzieje kwarce sa te same i wpięte . Po ostatnim ładowanu akku nadajnika gdy włączyłem timery pokazały jakąś dziwną wartość 256 natomiast maxymalna to 100

Moze ktos wie gdzie tkwi problem??

Byłbym wdzięczny

Aha mam radio flash 5x a odbiornik to rex 5 wogóle nie znam sie na tym radiu może niechący przeczączyłem cos

Opublikowano

Raczej trudno używać radia, którego wogóle się nie zna. Najpierw zapoznaj się radiem, potem zadawaj pytania. Tak będzie łatwiej dla wszystkich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.