o.patrykmodelarz Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 witam dzieje mi się coś takiego i nwm co zrobić Bardzo proszę o pomoc
Gawelli Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Na moje oko to jedna cela padła, albo przerobić na dwie albo wywalić lipolka. Niech może się wypowie ktoś bardziej doświadczony
o.patrykmodelarz Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Opublikowano 5 Lipca 2015 jest to nówka akumulator http://www.marvio-rc.pl/pakiet-dualsky-1300mah-25c-4c-11-1v,3,1108,4499
Francka Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Spróbuj na innej ładowarce lub reklamacja
Adam_S Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Miernik w rękę i pomierz napięcia na złączu prądowym i na każdej celi osobno przez wtyk balansera. Jeżeli napięcia na pakiecie będą prawidłowe to pakiet jest sprawny i masz walniętą ładowarkę. Jeżeli napięcia będą nieprawidłowe to masz walnięty pakiet. Na filmie ewidentnie widać, że napięcie ładowania jest OK. Problem ma tylko z odczytem napięć na złączu balansera. Bez miernika nic się więcej nie dowiesz. P.S. Szybciej byś to sprawdził niż zadał to pytanie na forum
o.patrykmodelarz Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Opublikowano 5 Lipca 2015 2 ładowarki go nie chcą ładować. napięcie jest nierówne Kiedyś też mi ładowarka niechcianą lądować innego akumulatora ale potem się samo naprawiło Pozdrawiam gdzieś czytałem i coś tam wspominano a połączeniu jakiś cel kablem ale nic wiecej nwm a i jeszcze jedno jak podpinam do innej ładowarki to w ogóle nie wykrywa zew jest rozładowana a ma 8,5v na 15,56 mam pomysł rozładuje krytycznie to baterie i zobaczymy może to coś pomoże
Adam_S Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 A teraz z Patrykowego na polski przetłumacz. I podaj napięcia jakie masz zmierzone miernikiem. Wieczorem powiem Ci co możesz z tym zrobić. Teraz mimo skwaru idę latać
Rekomendowane odpowiedzi