Balarox Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Witam, zakupiłem quada f450 zlozylem go na FC kfc32v2 (wiem ze na poczatek to troche glupio ale chce miec w przyszlosci baro i gps) i mam problem nie moge nad nim zapanowac mianowicie: - ucieka w przód i lewo próbowałem trymować kalibrować esc nie przyniosło skutku (dodam tylko ze silniki i esc mialem lekko urzywane po koledze dał mi je poprostu ) - sam dodaje gazu (nie wiem jak to opisac) lece tak okolo 40-60 cm nad ziemia i nagle buch o ziemie i wraca na te ok 40-60 cm i "trzyma sie" tak 10-15 sec i znowu buch ( nie wiem czy moze to byc spowodowane zuzyta bateria np ?) nie umiem sobie z tym poradzić może coś zle robię może czegoś nie robię proszę pomóżcie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 uciekanie - może można trymerami albo subtrymerami wyregulować? środek ciężkości może masz przesunięty i pomimo trzymania poziomu część masy pomimo tego wpływa na taki ruch? skakanie "gazu" mnie dręczyło gdy miałem ESC polutowane nie do końca poprawnie - lutowałem silniki bezpośrednio do 12A regla, miejsca mało i lutownica za 6pln, za duża i za mocna. Chlapnęło się cyną nie w ten sposób i jeden z silników cyklicznie mi opadał na ułamek sekundy. Nowy, dobrze polutowany regulator i było OK. Można by też szukać problemu w łożyskach (silnik wpada w wibracje, nie trzyma ciągu i FC próbując utrzymać poziom spowalnia resztę), być może bateria nie ma odpowiedniej sprawności (czyt nie daje cały czas tyle samo Amper), może to być naprawdę cokolwiek, łącznie z zbyt słabymi reglami czy odlutowanym kablu (też tak miałem, zwisał w porządku, przy pochyle leciał na plecy, okazało się, że zimny lut mi sie udało zrobić). Jeśli nie lutowałeś na sztywno a zrobiłeś na bananach (czy innych łączeniach), to spróbowałbym na Twoim miejscu pozamieniać kombinacje silnik/ESC i zobaczyć co się zmienia. Może dojdziesz do wadliwego komponentu. Póki co to trochę wróżenie z fusów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasQ Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 jak masz na kfc to mi to wygląda na włączone baro bez gąbki tak właśnie się zachowuje jak dostanie lewego podmuchu na baro , sprawdź i wyłącz baro poprawnie ustawione ładnie trzyma wysokość ale w zawisie a nie w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi