dakos Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Witam. Postanowiłem spełnić swoje marzenie z dzieciństwa i zbudować model RC. Teraz finanse na to pozwalają, a czas powinien się znaleźć. Wybrałem samolot TOTO-0. Planuje wykonać model w przeciągu 2-4 (miesięcy) Czy jest to realny czas? Na podstawie wielu tematów na temat podzespołów wybrałem następujące : Odbiornik :F14914/5 Flysky FS-i6 6CH 2.4G AFHDS 2A LCD Transmitter iA6 Receiver Mode 2/1 Radio System for RC Heli Glider Quadcopter +FS 2xSerwo Turnigy TG9e 9g / 1.5kg / 0.10sec Eco Micro ServoSilniczek: FC 28-22 Brushless Outrunner 1200kv (EU warehouse)Śmigła 10x4,5To powyżej już zamówiłem.Pozostało mi jeszcze zamówić : Regulator : Flycolor 20 Amp Multi-rotor ESC 2~4S with BEC Akumlator : Turnigy nano-tech 1300mAh 3S 45~90C Lipo Packi jakaś ładowarkę.Czy któreś z nich się nie 'gryzą'?W związku że zamawiam wszystko z zagranicy , czy warto zamówić jakieś przejściówki, przedłużki do tego modelu, które mogą się przydać?W Obi,Komforcie i jeszcze jednym markecie budowlanym nie było depronu 6mm, zakupiłem więc depron o grubośći 5mm - czy według was wystarczy czy będzie miał zbyt mała sztywność?Czy czegoś nie brakuje w tym zestawieniu, w jakiej kwocie powinno mi się udać regulator akumulator i ładowarkę?Aktualnie jestem w trakcie wycinania balsy i sklejania depronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi