Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biedronką nie latałem ale mogę polecić symę, jakieś 2 tyg temu zamówiłem u chińczyka z tego powodu co ty , aby potrenować.

Ja kupiłem wersję bez kamerki z tej aukcji http://www.aliexpress.com/item/SYMA-X5C-RC-Drone-2-4G-4CH-6-Axis-Remote-Control-RTF-RC-Helicopter-Quadcopter-With/32218810871.html

Opcja "Red" $34.99 (132zł) przesyłka darmowa

Czekałem jakieś 9 dni

Lata zdecydowanie lepiej niż się spodziewałem, na wietrze też daje radę więc można ćwiczyć na zewnątrz.

Co ciekawe z wielkim trudem ale jest w stanie unosić kamerkę mobiusa.

Co do awaryjności to jestem w szoku jak można tym pizgać o ściany i nic się nie dzieje.

Jeśli chcesz na już to bierz z allegro (prawie 100zł więcej) a jeśli możesz poczekać to lepiej zamów u chińczyka i resztę kasy przeznacz na dodatkowe pakiety+ładowarka do ładowania kilku na raz bo na jednym polatasz max 10min.

Za mniej niż 100 kupisz 5 pakietów i ładowarkę, nawet jak symę rozwalisz to bateryjki zostaną do następnych zabawek ;)

Opublikowano

Dobry wybór. W biedronkach padają płytki. Pomijam fakt że wyszły 2 rodzaje części do nich i nigdy nie wiesz co dostaniesz :P
Na dzień dzisiejszy jedyną zaleta biedronki jak dla mnie jest to że łączy się z turnigy 9x. Jest masa kopertów lepszych od niej już od jakiegoś czasu. 

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy jedyną zaleta biedronki jak dla mnie jest to że łączy się z turnigy 9x.

Arku mam 9xr, i muszę się przyznać że o tym nie wiedziałem.

ps. Syma dotarła, to się zacznie rozrabianie.....

Pozdrawiam

Opublikowano

No to wiedz że oryginalny moduł turnigy 9x łączy się z v929, v949 oraz np heli v911:) Moduł w tr9xr jest taki sam jak w 9x? Jeśli tak to się połączy. Masz filmiki na yt jakie ustawienia wprowadzić, aby latała poprawnie:) V929 i v911 testowane osobiście przeze mnie ;] Zasieg 400 m na biedronie XD tylko po co komu :P po 50 m nie widać :) za to sterowanie super przyjemne na tej aparaturze. 

Opublikowano

Szkoda ,że nie da się symy x5 połączyć z nadajnikiem 9x , choć z drugiej strony ta "aparatura" z zestawu jest bardziej poręczna do takiego małego modelu a zasięg wystarcza do "widoczności".

Korciła mnie jeszcze syma x8 ze względu na większy udźwig , ale jakoś mała popularność mnie odstraszyła.

Podejrzewam ,że ludzie kupują tani mały model jak x5 do nauki a potem budują już własny.

Opublikowano

Mocowanie smigieł w symie x8 mnie zraża do niej. Ogólnie bardzo stabilna. Szlag mnie trafia tylko jak mam to spakować jak sprzedaje...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.