jamod Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam Chciałbym poćwiczyć z quadkopterem, spokojne latanie w domu i wokół domu. Proszę podpowiedzcie. http://allegro.pl/dron-wltoys-v929-2-4ghz-quadrocopter-biedrona-i5263522054.html http://allegro.pl/dron-syma-x5-quadrocopter-wysylka-jak-x5c-z-pl-i5528077707.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubyzzz Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 jak w domu to cheerson cx-10 u chińczyka za 50zł wyrwiesz a na polu też polatasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Polecam "Syme" jeżeli chodzi o Alledrogo , a ogólnie to lepiej u chińczyka tylko 3 tygodnie czekania ale za to taniej . Ta np jest z kamerką http://www.banggood.com/Syma-X5C-Explorers-2_4G-4CH-RC-Quadcopter-Mode-2-With-Camera-p-913827.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Biedronką nie latałem ale mogę polecić symę, jakieś 2 tyg temu zamówiłem u chińczyka z tego powodu co ty , aby potrenować. Ja kupiłem wersję bez kamerki z tej aukcji http://www.aliexpress.com/item/SYMA-X5C-RC-Drone-2-4G-4CH-6-Axis-Remote-Control-RTF-RC-Helicopter-Quadcopter-With/32218810871.html Opcja "Red" $34.99 (132zł) przesyłka darmowa Czekałem jakieś 9 dni Lata zdecydowanie lepiej niż się spodziewałem, na wietrze też daje radę więc można ćwiczyć na zewnątrz. Co ciekawe z wielkim trudem ale jest w stanie unosić kamerkę mobiusa. Co do awaryjności to jestem w szoku jak można tym pizgać o ściany i nic się nie dzieje. Jeśli chcesz na już to bierz z allegro (prawie 100zł więcej) a jeśli możesz poczekać to lepiej zamów u chińczyka i resztę kasy przeznacz na dodatkowe pakiety+ładowarka do ładowania kilku na raz bo na jednym polatasz max 10min. Za mniej niż 100 kupisz 5 pakietów i ładowarkę, nawet jak symę rozwalisz to bateryjki zostaną do następnych zabawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamod Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Dzięki za podpowiedzi. Zamówiłem Symę u nas, może będzie na jutro. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Dobry wybór. W biedronkach padają płytki. Pomijam fakt że wyszły 2 rodzaje części do nich i nigdy nie wiesz co dostaniesz Na dzień dzisiejszy jedyną zaleta biedronki jak dla mnie jest to że łączy się z turnigy 9x. Jest masa kopertów lepszych od niej już od jakiegoś czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamod Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Na dzień dzisiejszy jedyną zaleta biedronki jak dla mnie jest to że łączy się z turnigy 9x. Arku mam 9xr, i muszę się przyznać że o tym nie wiedziałem. ps. Syma dotarła, to się zacznie rozrabianie..... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 No to wiedz że oryginalny moduł turnigy 9x łączy się z v929, v949 oraz np heli v911:) Moduł w tr9xr jest taki sam jak w 9x? Jeśli tak to się połączy. Masz filmiki na yt jakie ustawienia wprowadzić, aby latała poprawnie:) V929 i v911 testowane osobiście przeze mnie ;] Zasieg 400 m na biedronie XD tylko po co komu po 50 m nie widać za to sterowanie super przyjemne na tej aparaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Szkoda ,że nie da się symy x5 połączyć z nadajnikiem 9x , choć z drugiej strony ta "aparatura" z zestawu jest bardziej poręczna do takiego małego modelu a zasięg wystarcza do "widoczności". Korciła mnie jeszcze syma x8 ze względu na większy udźwig , ale jakoś mała popularność mnie odstraszyła. Podejrzewam ,że ludzie kupują tani mały model jak x5 do nauki a potem budują już własny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Mocowanie smigieł w symie x8 mnie zraża do niej. Ogólnie bardzo stabilna. Szlag mnie trafia tylko jak mam to spakować jak sprzedaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi