fajnymarian Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam Nabyłem model Cessny ze słabym pakietem Kyosho 8.4 NiMh 600mAh. o budowie 2x3 +1 . Podpowiedzcie czy można taki pakiet zamienić na LiPo i gdzie najlepiej szukać takowego. Troszku pytania naiwne ale zielony jestem w tych sprawach http://naforum.zapodaj.net/8707aff959ca.jpg.html nie bardzo wiem jak załączyć zdjęcie podaję link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajnymarian Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 A korzystając z okazji, z uwagi że nigdzie nie znalazłem takiego kształtu pakietu LiPo czy do samolotu mogę wsadzić inną bryłe pakietu ? Chodzi mi czy z uwagi na inny rozkład masy pakietu będzie to miało wpływ na ulatanie modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Możesz kupić tutaj odpowiedni pakiet http://allegro.pl/pakiet-akumulatorow-8xr3-aaa-9-6v-650mah-7209-i5089236741.html kolega kupił do cessny jest zadowolony Jeżeli ta "bryła pakietu" będzie w środku ciężkości modelu waga nie wpłynie na lotność modelu, po prostu dłużej polatasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajnymarian Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Sorki troszku jestem zielony - dlaczego dłużej polatam? A nie lepiej wsadzić jakieś LiPo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Sorki troszku jestem zielony - dlaczego dłużej polatam? A nie lepiej wsadzić jakieś LiPo Oczywiście, wsadź li-po, ale potrzebujesz inna ładowarkę, może balancer w przyszłości, wiąże się to z kosztami. Pakiet li-pol będzie penie większej pojemności, przez to dłużej polatasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajnymarian Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Dzięki za pozdrowienia Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Jakby coś, to pisz śmiało, nawet na pw. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajnymarian Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Posiadam ładowarkę imax RC B3 pro do LiPo które używam w ASG może okazać się pomocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Możesz dać LiPo, ale osiągi (moc maksymalna) mogą być nieco gorsze, natomiast czas lotu się wydłuży (przy tej samej wadze pojemność będzie większa). 8,4V to napięcie znamionowe tego pakietu, napięcie znamionowe LiPo to 7,4 wolta, 8,4 wolta ma świeżo naładowany pakiet. Rozładowany pakiet LiPo ma 6 do 6,2 wolta a NiMH około 7V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi