kapral Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Mam prośbę do kolegi miro-er1 o nieużywanie mojego wizerunku. Przepraszam autora postu.
pawelwolsza Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2015 W temacie Rwd 5. Zamontowałem większe kółka, przesunąłem pakiet trochę do przodu (ok. 2 cm) tak "na oko" bez wyważania. Stwierdziłem, że pokołuję trochę po asfalcie i posprawdzam czy jeździ prosto. Było dobrze, a nawet bardzo dobrze. Spróbowałem szybciej i za bodajże trzecim razem tak po prostu zaczął się unosić, powoli, dostojnie, prawie bez przechyłu na skrzydło. Oczywiście odjąłem gaz i usiadł. Przesunięcie pakietu uspokoiło go, nie zadziera ostro w górę. A kółka wyglądają tak, średnica 70 mm (120 mm wyglądały już trochę śmiesznie a tylko takie były większe od ręki w sklepie).
kapral Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Bardzo proszę admina o usunięcie mojego wpisu. Widocznie coś w systemie pozamieniało zdjęcia. Teraz jest OK. Nie chcę zaśmiecać wątku. Jeszcze raz przepraszam.
pawelwolsza Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Chcąc wykorzystać ostatnie 2 tygodnie wakacji i fakt, że będąc u teściów na wsi mam trochę więcej miejsca niż w bloku w Krakowie zakończyłem prace nad modelem. Został cały oklejony, teraz wraz ze skrzydłami. Kadłub folia reklamowa, skrzydła kolorowa taśma pakowa (biała i zielona). Kolorystyka wyszła trochę dziwna, ale wreszcie jest cały i ukończony. Jutro muszę tylko z dziećmi zaliczyć nowotarski piknik lotniczy, a potem można powoli myśleć nad oblataniem modelu po oklejeniu. Może nawet poleci :-), chociaż trochę gramów mu przybyło.
Rekomendowane odpowiedzi