bandyr Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Witam chciałem się podzielić wrażeniami z użytkownia modelu Thunderbird edf 64mm zakupionego na allegro. Znajomy odsprzedał mi ten modelik Ku mojemu zdziwieniu model zrobiony ze styropianu lecz fabrycznie dość nieźle pokryty folią co dodało estetyki i sztywności elementów. W zestawie znajdują się: -kadłub -stateczniki pionowe -kabinka -figurka pilota -turbinka 64mm z wirnikiem 3-łopatowym -zwężka do turbinki -elementy plastikowe wypełnienie przed turbinę (wytłoczki) -plus dźwigienki ,popychacze ,i zamek do kabinki... Model zakupiony w tym sklepie http://www.modelmotor.pl/thunderbird-df-v2-ep-arf-airline-64cm.html Złożenie zajęło mi jedno popołudnie założyłem silnik z hk mianowicie ten http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__21975__P2632_Brushless_Outrunner_3800kv.html 2 serwa regiel 30A który okazał się za słaby i po podłączeniu 4s w powietrzu stanął w ogniu i kret został ubity...model został naprawiony i lata rewelacyjnie jest przewidywalny nie ma tendencji do przepadania. Ku mojemu zdziwieniu silniczek świetnie daje sobie radę na 4s na oryginalnej turbinie w weekend zrobię pomiary bo dojadą mi mierniki. Regiel został zmieniony na 40A Ale dość gadania teraz trochę fotek i film na którym model robi nieco ponad 220 km/h mierzone gpsem quanum v2 który waży około 40 gram. Ostatnie dwie fotki model tuż po krecie korkociąg z 15 metrów pionowo w dół i już naprawiony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Startujesz z ręki? 220km/h to przyzwoita prędkość... Tak coś mi chodzi po głowie aby wymienić mojego radjeta 800 na jakiegoś małego wariata napędzanego EDF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Z ręki jak na filmiku co ciekawe nie ma żadnego węgla na wzmocnienie... miałem radjeta lubi przepadać bynajmniej mój lubił i do tego korek łapał... można dociąć sklejkę dołożyć domek i mamy pushera... zadziwiła mnie ta turbinka niby 3 łopatki ale robotę robią... sprubuję wymienić silnik na turnigy p26 4200 kv. silnik w modelu ma 3800 kv. jedno co zmodyfikowałem to dołożyłem dyszę z pojemnika po jogobelli żeby zawęzić przepływ do 50mm na wylocie... Model całkiem przyzwoity jak za tą kasę 219zł z wysyłką , jedynie piasta w turbinie na ośkę 2,3mm latam na pakietach 3s i 4s od 1600 do 2700 mah i nie ma problemu... a i styropian użyty w modelu słabo akceptuje CA do styro lepiej kleić uhu albo na ciepło A tak z innej beczki czy ktoś ma pomysł czemu po dodaniu mój filmik tak przeskakuje na tel. jest super płynnie po dodaniu patrząc na model tak jakby gubi klatki i przeskakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi