bartek-91 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Witam Czy znacie jakieś dobre sklepy RC w Czechach? Chodzi mi głównie o sklepy internetowe albo sklepy znajdujące się blisko granicy. Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Hej, Jeżeli chodzi o sklepy internetowe. To możesz spróbować tutaj: http://www.peckamodel.cz Mają też sieć świetnie zaopatrzonych sklepów w Pradze (wiem, wiem..nie jest to przy samej granicy) Ale za to wysyłają do Polski. Jednak, musisz wówczas uzgodnić całą transakcję mailami i przelać im z góry kasę na konto. Trochę to skomplikowane, ale wykonalne. Niestety, póki co nie mają płatności on-line. Znam jeszcze sklep w Pardubicach. Też jest dobrze zaopatrzony. Tu szukaj adresu lokalnego: http://www.rcm.cz/ Ci (przynajmniej w zeszłym roku) nie byli za chętni do wysyłania towaru za granicę. Za to na miejscu mają duży wybór modeli (włącznie z komisem) i całego osprzętu RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Witam.Mieszkam na Śląsku a więc blisko granicy z Czechami.Najbliższy czeski sklep modelarski to SCZ Model http://sczmodel.cz/ .No juz pare razy zaopatrzyłem się w nim i to dośc w sporo żeczy Koledzy zresztą tez .Wybór mają kapitalny Od śróbek i nakrętek po silniki spalinowe,samoloty elektryczne jak i pod silnik spalinowy.Materialy do bydowy. itp.Oczywiście jest tez elektronika (aparatury , li-pole i inne )Jest także modelarstwo szkutnicze i samochodowe Jak narazie nie próbowałem zakpu przez internet Ale moze kiedyś edit:Jak byłem tam ostatnio to obsługiwał nas Polak więc nie wiem jak jest teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Bartek2220: A jak u nich z cenami?? Może jakieś małe porównanie np. balsa?? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-91 Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Zaóważyłem że elektronika jest w tej samej cenie co w polsce natomiast tańsze są materiały do budowy np. folia, balsa. A oriętujecie się ile kosztuje przesyłka do polski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 widze w warto do nich podjechać POWER PANEL - 47 zł , odbiornik hitec 60zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 odbiornik hitec 60zł Ktory jest w takiej cenie?? Najtaniej HFS 05 ms znalazlem po 73zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 A jak u nich z cenami?? Może jakieś małe porównanie np. balsa?? Owszem eektronika kosztuje mniej wiecej tak samo.Tzn.w Polsce np.aparatura jest tańsza od tej w Czechach ale zas np.silnik elektryczny jest tam tańszy niż w Polsce.A co do materiałów do budowy to jest tam tanio.Tyle że jak sie jedzie np. z Gdańska albo z kąs daleko to sie nie opłaca to bo koszty benzyny przerosną koszty przesyłki.Wracając jeszcze do materiału mają tam wszystko czego zapragnie dusza modelarska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 elektronika tak samo?? serwa tam są 2 raz droższe niz w sklepach internetowych w pl, jedynie po co opłaca się tam jechać to po paliwo proxim power, po balse(naprawde tania) węglówki,kleje itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Ja znów kupiłem li-pola taniej o 10 zł (Dualsky 1320 2s 15C ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 No do Czech opłaca sie tylko jechać po materiały. Tego akusa to ci do domu przysłali do polski?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Nie.Osobiście po nie go bylem ( oczywiscie kupowalem hurtowo ).Widze ze opinie sa że ceny są wyzsze.No cóż ja po to bylem dwa lata temu i bylo tanio.A jak jest teraz ... tego nie powiem.Planuje znów sie przejechac po troche materiałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.