pablomaks2 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Witam Mam małe pytanko, zamierzam wzmocnić konstrukcję mojej pół-makiety styropianowego corsaira za pomocą papieru i wikolu. Zakładam zwiększenie wagi modelu o 30 %. Naturalnie zamierzam dokupić nowy silnik i baterię o większej pojemności. Niestety pierwotna waga modelu z 420 gram zwiększy się do 700. Przy powierzchni skrzydeł 13,5d i obciążeniu skrzydła 31g/d, jak zachowa się model przy zwiększonej wadze? Silnik będzie miał ciąg do 1 kg, czyli będzie nadmiar i będzie latał.. ale jak ma się waga modelu do obciążenia skrzydeł. Proszę o wytłumaczenie lub link to artykułu. Google na razie nie dał odpowiedzi. Z góry dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Myślę, że poleci ale dużo szybciej. Nie wiem czy konieczne jest wzmacnianie wszystkiego jak jeci. 30% więcej wagi to naprawdę sporo. Najlepiej jednak jak wypowiedzą się użytkownicy tego modelu, bo ja tylko teoretyzuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.