Piotrek_F3J Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Witam Prezentuje tu model trenerka A więc pierw zacząłem od wycięcia części - kadłub: - stateczniki Później dokleiłem listewki balsowe 3x3 na bokach kadłuba Następnie wziąłem sie za stateczniki,dokleiłem wzmocnienia z balsy 3mm tam gdzie będzie zawias i okleiłem boki balsą 2mm Stateczniki gotowe do pomalowania,wiec teraz czas na kadłub,mianowicie wyciąłem wręgi z depronu 6mm i skleiłem kadłub do kupy a później wkleiłem też bowdeny. Teraz biorę sie za oklejenie kadłuba (dół i góra),wyciąłem to co potrzeba,posmarowałem polimerowym a następnie przygniotłem ciężarkami tak żeby sie dobrze skleiło Teraz czas na stateczniki,oto są już pomalowane Stateczniki wraz z kadłubem No i czas wziąć sie za skrzydło,a więc wycinamy z depronu prostokąt o wymiarach takich jakie potrzeba i wklejamy na klej polimerowy dźwigar z listewki sosnowej.Następnie wyznaczamy środek i tam naklejamy pasek taśmy żeby depron sie nie złamał oraz szlifujemy tam "rowek".Później szlifujemy spływ,w moim przypadku wynosi to 4cm,szlifujemy z obydwóch stron,zostawiamy krawędź cienką ok1mm no i sklejamy całość do kupy No i kadłub pomalowany.Oto efekty I skrzydełka skończone,model bez pomalowanych skrzydeł prezentuje sie tak : W modelu wklejone są już kołki mocujące skrzydło z pręcika węglowego 2mm + sklejka 1mm żeby się dobrze trzymały kołki. A więc wybrałem sie malować skrzydełko obrys lotek(oblot planuje bez-zobaczymy jak będzie się sprawował ) Pomalowana część skrzydełka na biało Dostęp do silnika i regla,zawias mp jet Płoza I reszta fotek to widoki na cały model Model bardzo mi sie podoba Jest dosyć lekki bo ok 100-150g a zarazem solidnie zbudowany Mam nadzieje ze wam też sie podoba Model ma kółeczka lecz jeszcze muszę przemyśleć dobre mocowanie podwozia,drut jaki użyłem to 2mm a kółeczka GWS 38mm Pozdrawiam !! PS.Stary temat mi sie usunął-naprawdę, chciałem edytować i nacisnąłem to co nie trza i nawet o tym zapomniałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Hej Piotrek a czy konkurs już czasem nie zakończył się w piątek :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Gotowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.