Shadow23 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Witam serdecznie wszystkich. Na wstępie zaznaczę, że jestem w trakcie używania Hubsana i korci mnie poskładanie własnego sprzętu do FPV i powieszenia gimbala. Na dobry początek poszukałem jakiejś ciekawej ramy i trafiłem na: http://www.moje-modele-rc.pl/modele/transporter/transporter-q7-6gp/ Myślę, że chciałbym zbudować kopter w oparciu o tę ramę. Kiedyś widziałem wersję MAX do śmigieł 15. Założeniem mojego projektu jest osiągnięcie przynajmniej 30min spokojnego lotu. Orientacyjnie wyliczyłem, że waga modelu bez baterii to około 1500g. Zastanawiam się teraz nad doborem podzespołów i mam dylemat czy na pakiecie 4s jest możliwe osiągnięcie tych 30min? Teoretycznie na ecalc taki zestaw w zwisie polata ~35min(waga to około 2900): Multistar High Capacity 4S 16000mAh 10CHobbyKing 40A BlueSeries Silnik Emax MT3515 Śmigło 15x4 Jeśli jednak zmienię skok śmigła na 5.5(chciałbym mieć możliwość wyboru) i spadnie temperatura, to ESC skacze do około 50A a silnik do 800W. Co tu zmodyfikować, aby to działało? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow23 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Opis Transportera masz na rcfpv a w obliczenia ecalca to za bardzo nie wierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow23 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Czyli na podanym zestawie nie powinno być problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi