lesgau Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Witam. Złożyłem quadocopter na bazie Naza Lite V2 Silniki BC-2212/13 1000kv ESC 30A RCTIMER Frsky X8R Frsky XJT Turnigy 9XR pro GPS naza Pakiet Zippy 2200 Wszystko po podłączeniu do komputera działa . Skalibrowałem wszystko jak trzeba. Aparatura zbindowana z X8R. Ale jest problem Po włączeniu aparatury nie uruchamiają się silniki. Niewiem dlaczego . Po podłączeniu osobno silników z ESC pod X8R silnik zaczyna pracowac . Tak jest z wszystkimi silnikami ale gdy podłącze je do naza nie ruszają. Nie dziala też test motorów w naza na komputerze. Co jest nie tak . Może ma ktoś jakiś pomysł na mój problem . Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edtheduck Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Uzbrajasz Naze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesgau Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tak. Wszytko się uzbraja. Na kompie brak błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edtheduck Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Te ESC są z BEC? Usunąłeś czerwony kabel w 3 z nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesgau Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Odłączyłem czerwony kabelek od ESC i po podłączenu wywala error 29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edtheduck Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Tzn w silniku numer 1 czerwony kabelek zostaje, a w pozostałych trzech go odłączasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Tzn w silniku numer 1 czerwony kabelek zostaje, a w pozostałych trzech go odłączasz. Bzdura... Error 29 to nic jak źle wykalibrowane drążki ( rozjechane środkowe pozycje w asystencie). Skalibruj drągi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesgau Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Wrócę z pracy w nocy i zaraz z rana będę działał w temacie. Napisze co udało się zrobić a co nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesgau Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Witajcie. Jak pisał CoolSky zrobiłem kalibracje drążków i bąłd znikł. I w PC zaden błąd nie wyskakuje a pomimo tego nawet z PC nieda sie zrobić testu motoru . Żadnego. Co jest nie tak. Może muszę zmienić ESC. Mam w zapasie jeszcze nowe Turnighy PLUSH - 18A BEC 2a/5v ver 3.1 Może podmienic je i zobaczyć. Patrzyłem na wyjścia w NAZA i pokazuje na + 5v. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 PC nieda sie zrobić testu motoru . Żadnego. Co jest nie tak. Czasami tak jest, że w teście motorki nie ruszą. Wejdź w zakładkę ADVANCED ->Motor i przesuń kropę z recommended w stronę high. Odłącz z asystenta (dla bezpieczeństwa silniki bez śmigieł). Aktywuj silniki. jeśli nie ruszą, to po chwili znowu je aktywuj i dodaj gazu. Zobaczymy czy zakręci.... Regulatory kalibrowane???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesgau Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Witaj. Teraz objawy mam takie. Maszyna podpieta pod PC i test motorów po zmianie na High rezultat taki. Kręcą się tylko motory M2 i M3 ale tylko jak będę nacisał na przycisk myszki, jak puszczam silnik przestaje działać. Silniki M1 i M4 nie chcą wystartować. Jak dam pomiędzy High a Recomedation to wystartuje tylko M2 M3 juz nie chce odpalić. I odłanczam od PC , bez śmigieł i jak dodam gazu to pierwsze startuja M2 i M3 a jak dodam gazu na 70-80% to zaczyna startować silnik M1 i za nim za 2 sec M4. filmik z mojego quada: Co do ESC to chyba nie kalibrowane. Moze tam tkwi problem? Pozdrawiam Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesgau Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Witajcie . Zmieniłem na nowe ESC i je wykalibrowałem i quadocopter śmiga . Super. dzieki za podpowiedzi. Pozdrawiam Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi