spec Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Mój model posiada sterowanie lotkami na dwóch oddzielnych kanałach 1 i 6. Ustawiłem klapolotki zgodnie z instrukcją podaną tutaj: http://www.rcclub.eu/viewtopic.php?f=61&t=1123 Wszystko działa bardzo dobrze jednak chciałbym wykorzystać przełącznik trójpozycyjny do innych celów. Po kilku lotach testowych wiem już ile powinny być wychylone klapolotki do lądowania dlatego chciałbym zrezygnować z możliwości płynnej ich ustawiania. Wystarczy mi, że jedynie pod, którymś przełącznikiem (oprócz trójpozycyjnego) będą wysuwały się do ustalonego poziomu. Ewnetualnie mogę zostawić wszytsko tak jak jest a samą możliwość włączenia mixu dla klapolotek przenieść na inny przełącznik. W ustawieniu mikserów w opcji SW mam do wyboru jedynie ON/OFF i pozycje przełącznika trójpozycyjnego. W jaki sposób można tam podać inny przełącznik? Edit: Zostawiam poprzednią treść posta. Siedziałem wczoraj nad mixami i albo ja jestem za głupi albo to oprogramowanie. Jak już myślałem, że coś rozgryzłem okazywało się, że jednak całość nie działa tak jakbym oczekiwał. W ramach zdenerwowania zamówiłem programator i zaczynam szukać alternatywnego softu. Teraz pytanie czy soft z er9x pozwoli mi ustawić klapolotki pod dowolnym przyciskiem dwupozycyjnym? Dodatkowo potrzebuje ustawić pod kanał 5 przycisk trójpozycyjny taka aby w pozycjach: N - była wartość +100 D1 - była wartość 0 D2 - była wartość -100 Ewentualnie, który inny soft wybrać? Czy ktoś używał już Windowsa 10 do wgrywania softu przez programator USBASP ISP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Tak, er9x rozwiąże oba problemy z mixami. Co do programowania i w10 to nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Ja u siebie wgrywałem pod 7 i z tego co pamiętam problemów nie było,a programator to było usbasp samoróbka za dawnych czasów jak jeszcze bawiłem się avr. Co do 10 temat śliski, nie wiem czy są kompatybilne z nim sterowniki. Co do oprogramowania open9x, to można w nim wszystko, fabryczne oprogramowanie jest z lekka upośledzone i to nie tylko Ty masz takie wrażenie. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Właśnie wszystko wgrałem. Sterowniki działają bez problemów pod Windowsem 10 x64 tak samo jak eePe. Wgrałem er9x z 23.05.2015 r. Na razie ustawiłem tylko podstawowe kanały. Soft chyba się delikatnie zmienił bo opcje są nieco inaczej rozmieszczone niż te opisane w instrukcjach. Edit: Zapomniałem dodać. Aby zainstalować sterowniki trzeba wyłączyć w systemie wymuszanie podpisów sterowników. Np. tutaj jest dobry opis: http://spece.it/windows-serwer-artykuly/jak-zainstalowac-sterowniki-bez-podpisu-cyfrowego-w-windows-8 W Windows 10 działa to tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi