rast Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 A więc nadszedł czas na kilera w wersji już 3. Duży plus dla twórcy za zrobienie pięknej kabinki Ja postanowiłem ją wykonać, mając piękną leksanową formę, z włókna węglowego. Wyszła super, laminowałem na zewnątrz formy. Waga identyczna jak leksan 29g Dziś oryginalne winglety z epp odbije na depronie 6mm i również pokryje włóknem,na końcu metodą traconego styropianu, wypłukam depron by został sam szkielet wingletów. Kusi mnie bardzo by zrobić tą metodą całe skrzydło. Kolorystyka podobnie jak w wersji 2 ale całość póki co pokryta Oracalem. Na pokładzie zasiądzie silnik 4000kv ze śmigłem 4,5x4,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Proponuje jedynie wsadzic jako dzwigar rurke weglowa tak z minimum 8mm. Mialem podobne skrzydlo z duzym motorem i po prostej na pelnym gazie nagle peklo w pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rast Opublikowano 13 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Silnik nie jest duży, po prostu ma duże kv. W poprzednim miałem 3000kv i było ok, model ma "dźwigary" z listewek sosnowych, nic mu nie będzie. A pokrywanie go włóknem miałem zamiar tylko dlatego, by cieszył oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi