misio6 Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Witam , czy ktoś stosuje nadajnik lotniczy do sterowania autkiem rc ?nie potrafię sobie poradzić z ustawieniem nadajnika , nadajnik hitec lite4 mod2 , autko z silnikiem szczotkowym . Miało być tak :na jednym drągu gaz i skręt na drugim sterowanie pantiltem z kamerką .Prawdopodobnie potrzeba zaprogramować regiel ale nie mam bladego jak Regiel HL micro esc 320A s-06 Wyczerpałem już chyba wszystkie opcje podłączenia odbiornika , lewy prawy drąg i zawsze to samo autko nie chce jechać do tyłu . Aha i jeszcze jedno , w każdej konfiguracji po połączeniu nadajnika i odbiornika autko startuje .... po ruszeniu drągiem staje
ali1983 Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Ja używam 6-kanałowego optica do samochodu, gaz w lewym drążku, skręt w prawym (czyli lotnicze mode 2). Problem był tylko tego typu, że na tamiyowskim regulatorze teu101bk (bez beca, dawał na odbiornik tyle woltów ile miał aku napędowy!!!) problem był z ruszaniem do przodu. Po założeniu zewnętrznego bec'a wszystko ok.
misio6 Opublikowano 15 Września 2015 Autor Opublikowano 15 Września 2015 Już ok , trymer był przestawiony , musi być wyzerowany żeby rewersował regulator Dzięki za odzew
Rekomendowane odpowiedzi