kossimon Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Cześć, Modeli szybowców (Jaskółka, Sokół, Fregata itp.) zbudowałem za młodu z 10 i właściwie ze względu na pieniądze i czasy tylko szybowcami się zajmowałem - w większości z ręki, czasami na holu. Aktualnie (stara miłość nie rdzewieje) zbudowałem dla syna Wisp'a (thunder tiger) - syn zaprojektował skrzydła, córka stateczniki, ja okleiłem folią. Zbudowałem też dla siebie fregate i pomalowałem bejcą, przeszlifowałem i ciemniejszą bejcą pomalowałem a okleiłem folią przezroczystą - wyszedł efekt starego drewna. No i w końcu kupiłem nadajnik sanwa sd-10g i eHawk'a 1500 - wykończyłem czarno białym designem i akcesoria do niego (bateria, regulator, silnik, serwa itp.). Dzisiaj miałem pierwszy test (nie ćwiczyłem na symulatorze ani nigdzie indziej). Efekt: ze 30 metrów przeleciał i na pierwszym zakręcie nie wzbiłem go wystarczająco wysoko i zahaczył o drzewo - skrzydło nadłamane, mocowanie serw się rozleciało, i kilka innych drobnych uszkodzeń. Wróciłem do domu, ponaprawiałem wszystko - zmieniłem orczyki statecznika na dłuższe (trzeba było naciąć kawałek kadłuba żeby miały większy zakres ruchu). To tyle odnośnie aktualnego stanu, w planach: nauczyć się sterować modelami dłużej niż 20 sekund i fpv Szymon a wyglądają tak: Budowałem jeszcze kiedyś Pitts Special 1/2A KIT - jak już zacząłem zabawę z RC to planuję go dokończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Szymonie, witamy na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi