irek Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 witam mam silnik os fs 40 4 takt i mam pytanie czy to normalne ze silnik ma wieksza kompresje(jest szczelnijszy) raz w jedna strone a raz w druga? Jak krece smiglem w prawo( w kierunku przeciwnym) to ma znacznie wieksze sprezanie niz w ta strone co chodzi i czasami na odwrot. Kilka razy na krotko odpalil mi w druga strone ( w prawo) i czuc bylo znacznie wieksza moc niz jak chodzi normalnoie? od czego to zalezy? czy to kwestia regulacji zaworow? Jesli ktos ma jakies przypuszczenia prosze pisac Dziekuje z gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Różnice w kompresji zależą pewnie od tego ile uda ci się wpompować paliwa do silnika zanim go odpalisz , im bardziej silnik "zalany" tym kompresja większa i właśnie wtedy silnik potrafi zapalić w drugą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.