mati1988k Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 witam, chciałbym przedstawić nasz dosyć stary model ale w końcu udało sie a niego wziąć 9moze ktoś z was wie jak sie ten model nazywa? ) Silnik 100ccm benzyna podwozie, serwa i śmigła kupione + jedno śmigło się robi Jak myślicie 100ccm wystarczy ? Oczywiście latać ma realistycznie rozpędzać się przy starcie długo itp . jeśli uda się dokończyć to będziemy z tym modelem na: http://www.aeroklub.poznan.pl/wiadomosci.php?p=akt&id_wiad=571 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 ten model to jak pamietam byl chyba telemaster. jedno śmigło się robi jezeli smiglo robi sie recznie z drewna to radze sobie odpuscic jego zakladanie. Koledze takie smigielka wlasnej roboty ukrecily wal w benzynowej 40. Nie chodzi tu o zle wywazenie, ale o niedokladne odwzorowanie jednakowego skoku i profilu w obydwu lopatach. W sytuacji gdy wal jest podparty na dwoch lozyskach od strony smigla, to wal moze i nie peknie ale silnik cierpi. Dorobcie mu moze jakies owiewki, bo na razie to wyglada jakby zywcem z pod siekierki go wyjac :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Śmigło się robie u biela (nie wiem czy sie odmienia ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Odmienia sie, jak to nazwisko;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgart Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Mam podobnego rozmiarami stwora, tyle że na razie bez skrzydeł, w mieszkaniu Jakie serwa zastosowałeś na sterach? Dużo waży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Szczerze mówiąc to nie ważyłem go. Na ster kierunku kupiliśmy takie: http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6407 Na resztę sterów http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6222: 4 serwa na klapy, 4 serwa na lotki, dwa serwa na ster wysokości. Do tego ten silnik (oby dał radę ) : http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5734 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Humm, "robi się" - do "setki" to śmigła u Grzegorza są od ręki :wink: Powinien latać na 100 ccm jesli nie jest "ukuty". Waga gotowego do lotu odpowie na wszystko, to że nie wiesz ile waży i ile będzie ważył to dość duża nieroztropność przy gigancie. Przesadziłeś z ilością serw, to nie akrobat ani "wyścigowiec". Ja latam "trenerkiem" 3,7m na jednym serwie na pow. sterową (włącznie z klapami) Rhino Digi 4 Multiplexa i spokojnie starczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Model już był kupiony z miejscami na tyle serw. A powierzchnie sterów są naprawdę duże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgart Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Dzięki za odpowiedź. U mnie statecznik poziomy ma 1,8 m rozpiętości. Też myślę dać 4 sztuki, bo na tej długości mogą być problemy ze sztywnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Akurat na poziomym mam dwa serwa I wydaje mi sie że wystarcza, chociaż nie wiem jak to wygląda u Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgart Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Faktycznie przeoczyłem, napisałeś wyraźnie o 2. Tak jeszcze z ciekawości zapytam, gdzie są rozmieszczone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 27 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Każde na swojej połówce statecznika Tak jak w skrzydłach sie je zakłada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.