DawidPilot Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Witam! Chciałbym prosić o pomoc kolegów modelarzy.Posiadam helikopter Alloy Shark TX9009 i do tej pory latał dobrze lecz nagle przestał się wznosić. Po dodaniu maksymalnego gazu wznosi się na co najwyżej 5 cm i opada. To napewno nie wina baterii bo niedawno ją wymieniłem. Za okazaną pomoc z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Na 99% wine za takie zachowanie ponosi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidPilot Opublikowano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Na 99% wine za takie zachowanie ponosi: Jakie są tego objawy?Jak to sprawdzić? Bo mam też wyrobioną jedną zębatkę od górnych śmigieł czy to nie od tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Czy podczas próby wzbicia się w powietrze helikopterek obraca się w którąś stronę? Jeśli podnosi się równo, tylko na kilka centymetrów, może to świadczyć o zużyciu obydwu silniczków. Innym sposobem sprawdzenia, niż wymiana na nowe, byłby pomiar poboru prądu przez silniki. Jest to jednak trudne do zmierzenia, tym bardziej, że pomiar trzeba przeprowadzić na obciążonych czyli zamontowanych w helikopterku silnikach. Jeśli bardzo zależy Ci na uruchomieniu tej zabawki, musisz zaryzykować i wymienić obydwa silniki na nowe. Takie jest moje zdanie, z którym oczywiście nie musisz się zgadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidPilot Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Oki dziękuję spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi