Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow 

Zaczne od szybkiego przedstawienia sie ma na imie Michal.K 28 lat  

W drodze do pracy mijam male lotnisko dla samolocikow i tu zaczyna sie poczatek mojej zajawki na modelarstwo. Zaczałem przeszukiwac fora internetowe czytac na temat modelarstwa i w mojej glowie zrodzil sie pomysl czemu nie kupic sobie takiego cuda ;]  Jednak niestety nie naleze do osob ktore lubia isc do sklepu i poprostu sobie kupic zabawke i postanowilem ze znajde plany jakiegos prostego modelu i sam go zbuduje. Kilka dni szperania po internecie no i udalo mi sie wybrac moj upragniony samolocik i padlo tu na Wicherka 25 :D

Mam nadzieje ze uda mi sie niebawem dostac pelen dostep do forum gdyz chce zalozyc fotorelacje z budowy tego oto samolociku  Wicherek 25 

Nie ukrywam ze licze bardzo na pomoc forumowiczow  przy budowie mojego pierwszego modelu. :wub:

Opublikowano

Witamy na forum.

Co prawda jestem początkującym modelarzem, ale jeśli ma być to twój pierwszy model to proponowałbym coś z pianki Epp np. jeśli ma to być coś właśnie tego typu co wicherek to Multiplex posiada piankowego Fun Cuba, a jeśli interesują cię szybowce to proponuje albo Easy Glidera Pro albo tańszego i mniejszego Easy Stara.

Pozdrawiam Jakub

Opublikowano

Witamy na forum.

Co prawda jestem początkującym modelarzem, ale jeśli ma być to twój pierwszy model to proponowałbym coś z pianki Epp np. jeśli ma to być coś właśnie tego typu co wicherek to Multiplex posiada piankowego Fun Cuba, a jeśli interesują cię szybowce to proponuje albo Easy Glidera Pro albo tańszego i mniejszego Easy Stara.

Pozdrawiam Jakub

Jakub dzieki za propozycje ale niestety jestem juz w 100% zdecydowany na Wicherka 25.

- Plany wydrukowane 

- Materialy zakupione 

- Budowa rozpoczeta dzis zostaly wyciete boczne strony kadlubu 

Opublikowano

Wiem ze to jest dzial Powitalnia ale niestety jeszcze nie otrzymalem pelnego dostepu do forum :(

Czy ktos z forumowiczow posiada moze te oto ksiazki w formacie pdf 

Jesli tak prosil bym bardzo o przeslanie na mojego e-mail: kasza9@wp.pl

• W. Schier – Miniaturowe Lotnictwo. Cz. 1. WKiŁ, Warszawa 1961
  • W. Schier – Miniaturowe Lotnictwo. Cz. 2. WKiŁ, Warszawa 1968
  • W. Schier – ABC miniaturowego lotnictwa. WKiŁ, Warszawa 1973

​Pozdrawiam

Michal

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.