Pianek001 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Witam, Złożyłem sobie drona: -Kontroler Arducopter APM 2.6 -Silnik TL68B18 TAROT 2814 700KV 440W - ciąg 1450g -ESC SimonK 30A - 2-6S NO-BEC - Aparatura FlySky FS-i6 6CH 2,4GHz Mode 2 Problem polega na tym że nie mogę skonfigurować ESC-ów. Dużo już czytałem i oglądałem poradników i nic nie działa Kilka razy udało mi się uruchomić silniki. Manetka gazu na max, podłączyłem baterię na 4s, odłączyłem i znowu podłączyłem, po sygnale manetka na dół i wtedy zaczęły silniki działać. Ale z tego co czytałem że po odłączeniu baterii i znowu jej podłączeniu i ustawieniu manetki gazu na dół i w prawo po 5-10s silniki powinny się kręcić. U mnie nic się nie dzieje. Może ktoś mi pomóc w tej kwestii ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pianek001 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Temat do zamknięcia. Problem został rozwiązany:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Nie chcę być nie miły, ale może warto napisać co było problemem i rozwiązanie? Tak dla pozostałych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pianek001 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Nie jesteś nie miły Tak do końca to nie wiem. Prawdopodobnie miałem gdzieś "skopany" jakiś parametr. Wgrywałem kilkakrotnie nowy firmware do mojego APM i nic. Spróbowałem wgrać soft do samochodu, coś tam się pokazało. Po tym wgrałem ponownie soft do quadrocoptera i ... działa. Wszystko skalibrowałem i jak na razie jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi