pkf Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Witam. Jestem tu nowy, więc z góry proszę o wybaczenie ewentualnych niezręczności. Dotarłem tu w poszukiwaniu pomocy. Dostałem niekompletny ( parę drobiazgów) model Pirata. Najprzykrzejszy jest jednak brak instrukcji montażu. Może ktoś dysponuje takową? Ewentualnie gdzie ją znaleźć? Ukłony Piotr
laminat Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 jak firmy blejzejczyk to poszukaj kogos kto ma taki model albo... wzroruj sie na oryginale. a niekompletnosc tego modelu na czym miła by polegac? ja niestety nie dysponuje czyms takim ale jesli chodzi o oryginał a twoj model mozesz reszte wymiarów wyliczyc w ten sposob: długosc twojego kadłuba : długosc kadłuba prawdziwego pirata -------------------------- = ----------------------------------------- wymiar w modelu(X) : wymiar z przwdziwego szybowca dalej długosc twojego kadłuba * wymiar z przwdziwego szybowca wymiar w modelu(X)= ---------------------------------------------------------------------------------------------------- długosc kadłuba prawdziwego pirata W ten sposob dostaniesz kazdy potrzebny CI wymiar w modelu przez co nie potrzebujesz tak bardzo instrukcji. a wymiary prawdziwego pirata sa tutaj: http://aeroklub.lublin.pl/szybowiec/szybowce/pirat.html to wszystko działa o ile model jest zgodny z oryginałem:P
pkf Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedź. Niekompletność polega głównie na tym, ze w opakowaniu modelu brak paru elementów - mocowania podwozia, półki pod serwa, zawiasów steru kierunku, snapów itp - pardon - "dupereli". Natomiast jest parę detali, plastikowych, nie wiem do czego... No i nie mam pojęcia, wobec braku instrukcji, jak rozwiązano układ steru wysokości - bezp. bowden, dźwignia, inne jakieś? Napisałem na to forum z nadzieją że może właśnie tu ktoś ma te papiery od Pirata... Jak mam znaleźć kogoś kto go ma? Myślę ze forum modelarskie jest właśnie tym miejscem..... A wymiary to model ma jakie ma i już Ukłony
Callab Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 jak firmy blejzejczyk to ... może spytać "firmę blejzejczyk"? Powinni mieć instrukcję ;-)
pkf Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2008 Tak, też wpadłem na to. Tylko że ich strona nie funkcjonuje. Ukłony
pkf Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2008 Mam! Dzięki uprzejmości p.Oseta z f-my Perfect-Hobby z Krakowa, który ma kontakt z p.Blejzykiem, dostałem jpga z rysunkiem montażu Pirata. I wszystko jasne. A tak przy okazji, to na moim Fotosiku jest parę zdjęć z wystawy w naszej firmie detali-wykopków "Łosia". Dla hobbystów może być ciekawe. Ukłony
pkf Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2008 Link: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d9f3fbd76a827d99.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.