Andrzej63 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Jak zrobić kabel uczeń trener do Optic 6 35 MHz + Optic 6 2,4 GHZ ?
karand Opublikowano 19 Grudnia 2015 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Tak samo jak do połączenia dwóch Opticów 35MHz. Ewentualnie tak samo jak kabel do połączenia dwóch Opticów 2,4 GHz . Mogę Ci pożyczyć taki kabel lub opisać połączenia. 1
Andrzej63 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2015 wystarczy opis połaczeń, no i jak znasz jakis link do tego jak to uruchomić, bo w instrukcji nie znalazłem, jak właczyć działanie funkcji uczeń trener ???
karand Opublikowano 20 Grudnia 2015 Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) W załącznikach fragment instrukcji traktujący o użyciu kabla trener - uczeń oraz na szybko zrobiony rysunek połączeń w kablu. Numeracja pinów we wtyczkach nie jest zgodna ze standardem, to moja własna inwencja . Nie wiem dlaczego, ale jakkolwiek bym nie zapisał zdjęcia fragmentu instrukcji, to po wrzuceniu na forum zawsze jest do góry nogami . Edytowane 20 Grudnia 2015 przez karand 1
Andrzej63 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2015 albo źle czytam, albo nadal nie wiem za pomocą jakiej funkcji w nadajniku Optic 6, włacza się funkcj trener, no i jak już ją włączę to, którym dokładnie przełacznikiem trener przełacza te nadajniki ???
karand Opublikowano 20 Grudnia 2015 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Napisałem Ci na priv. Jeżeli chcesz połączyć dwa nadajniki kablem, to do tego który ma być trenerem wsuwasz wtyczkę kabla oznaczoną "Master". Do nadajnika ucznia wsuwasz wtyczkę oznaczoną "Student" (takie oznaczenia występują w oryginalnym kablu). W nadajniku trenera włączasz zasilanie, Jeżeli w nadajniku trenera trzymasz podniesioną do góry dźwignię oznaczoną napisem "TRAINER" to z nadajnika ucznia możesz sterować modelem. Wystarczy że ją zwolnisz i znów przejmujesz sterowanie. 1
Rekomendowane odpowiedzi