qwerterek1 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 WitamWymieniłem regulatory w hexie na http://rctimer.com/product-1059.html pracują z emax`ami 2216 na 3s z naza m lite. Po podłączeniu i próbnym locie hexa od razu kładzie sie na plecach. Reakcja na apke jest dziwna. Nie przechyla sie w stone nakazaną przezemnie W sumie przechylenia są losowe i nie obliczalnie. Przy dodaniu wiekszej ilosci gazu chce go od razu kłaść na plecachPo zmianie regli zsynchronizowałem przez apkę górne i dolne zakresy ESC (urządzeniem 6 w 1)Podłączenie kolejności silników okSilniki kręcą sie w dobre stronyW asystencie zresetowane i ustawione wszystkie wartości na nowo włacznie z IMU, naza dance, kalibracja RC Próbowałem wejsc w ustawienia ESC ale kończy sie to tylko jednym beepObstawiałem złe podłączenie kolejnosci silników ale sprawdziłem 5 razy i jest okMoże te regle nie będą działały z Naza?Ktos ma może jakiś pomysł co jest grane? dodam ze po zmianie na stare regulatory HS30A wszystko pieknie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizon96 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jeżeli wymieniłeś regulatory, a na starych wszystko działało dobrze, to bym się do nich przyczepił. Tym bardziej, że ich nie programowałeś. Jak masz inne to podmień i sprawdż, albo postaraj się je przeprogramować. Szczerze mówiąc to nie próbowałbym latać multikopterem jeżeli bym nie zaprogramował ESC-ków. Nikt nie wie co właściwie w nich siedzi, tym bardziej, że na RCTimerze jest wiele niepochlebnych opinii na ich temat http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2052579&page=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerterek1 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ale przecież tam siedzi simonk, który jest automatycznie zaprogramowany do multikopterow takie plug and play. Można jedynie zaprogramowac max i min THR. Co wykonałem. Można w nich zmienić opcji parę ale programować nie ma co chyba że nowy soft ale czy to konieczne?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi