Bart_007 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Chcę kupić klej CA średni do klejenia EGPro i pytam, czy ten aktywator / przyspieszacz jest konieczny, czy mozna kleić bez ? Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 można kleić bez ale przyspieszacz bardzo ułatwia robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart_007 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 w jakim sensie ułatwia ? myślałem, że kleje CA łączą w kilka sekund, stąd przyspieszacz wydawał mi się trochę dziwny, bo niby co tu przyspieszać... Możesz wyjaśnić zaletę użycia przyspieszacza / aktywatora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 jezeli wlejesz zbyt dużo CA lub kleisz tworzywo sztuczne np laminat do laminatu .to potraktujesz przyspieszaczem i unikniesz dłuzszego trzymania klejonych elementów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 taaaa wszytsko łądnie i super jesli jest bardzo ciepło ale gdy temperatura trochę spadnie to CA nie klei już w kilka sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart_007 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 no dzięki. Będę kleił tylko drobne elementy (kadłub skleję i tak soudalem 66a) więc chyba sobie poradzę bez aktywatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.