Pogodny Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam, modelarstwem interesuję się właściwie od lat młodzieńczych przy czym przede wszystkim były to jednostki pływające - najpierw sklejane z Małego Modelarza - potem z Planów Modelarskich metalowe i wreszcie te przy których zostałem czyli z drewna. Drewniane jednostki napędzane były silnikami elektrycznymi. Inne zainteresowania jak i praca zawodowa spowodowały, że przez wiele lat nie konstruowałem modeli. Teraz postanowiłem wrócić do mojego hobby tym bardziej, że czeka na dokończenie mój model jachtu motorowego o długości ok 1,10 m przy czym chcę poznać i wyposażać modele w elementy umożliwiające zdalne sterowanie. W tej dziedzinie jestem zupełnym nowicjuszem choć kupiłem w zeszłym roku 6 kanałową aparaturę z odbiornikiem - dokupiłem regulator obrotów i serwo steru. Chciałbym w przyszłości skonstruować model łodzi wyścigowej lub jachtu motorowego większego niż ten opisany wyżej choć ciągnie mnie też do modeli samolotów również z napędem silnikami elektrycznymi. Pozdrawiam Brać modelarską, Pogodny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Witamy na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi