Krychol RC Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witam mam pytanie czy jak Sharkiem ładuję akumulator żelowy to ustawiam napięcie akumulatora (czyli 12V) czy napięcie ładowania? W opcjach ładowania Pb możan ustawić napięcia od 2-20V co 2V. Z góry dziękuję i proszę o odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 napięcie znamionowe akumulatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Czyli mm 12v to mam ustawić 12? Na ładowarce pisze że ładuje Pb od 2-12V a w ustawieniach ładowarki jest 2-20V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 tak 12v ustawiasz i ładujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 OK dzięki. A jak rozładowywuję to też ustawiam napięcie aku czy do jakiego napięcia ma mi rozładować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 a shark na możliwość rozładowywania PB ?? poniżej 10,6 nie wolno zejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Ma opcje CHAGE i DSCHARE. Ładowanie ma 2-20V co 2V i rozładowanie też 2-20V co 2V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 pb nie ma sensu rozładowywać. to skraca ich żywotność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.