JakubPtaszyk Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Klej nie pomógł. Piasta ze smiglem zsunela mi się z osi. Musimy coś wymyślić na ten problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Nagwintować ośki i śmigła przykręcić bezpośrednio za pomocą nakrętki samokontrującej (tej z plastikowym kołnierzem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Próbowałem wczoraj nagwintowac ręcznie narzynką M3 i nie dałem rady. Albo oska zbyt gruba, albo zbyt twarda. Nie potrafię ocenić, nie znam się. Spróbuję jeszcze zfazowac początek, wtedy może pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Ośka ma 3,17mm. M3 powinna dać radę, ale smarować narzynkę i powolutku - obrót do przodu i pół do tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Nie mogłem zacząć właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 U mnie podobny problem w czasie lotu 2 śmigła po prostu się zsunęły na szczęście metr na ziemią, zamówiłem inne piasty i zobaczymy. Jak nic nie da silniki pójdą na aukcje a zamówię 2cw i ccw nie chciał bym po zamontowaniu aparatu aby spadł na ziemię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Ja już zamówiłem CW CCW, a te sprzedam albo eksperymentalnie nagwintuję. Cena 50zł komplet, chce ktoś?? A2212/13T 1000KV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Biorę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Heh, naprawdę je chcesz?? Przecież masz takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Będzie do testów. Zrobię to dla ludzkości i znajdę rozwiązanie bez strachu że uziemie swojego koptera :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Ale spokojnie, muszę zaczekać aż nowe silniczki przyjdą, przecież sam też muszę mieć na czym latać Ale jak będę już miał na zmianę to się odezwę (chyba że się rozmyślę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Heh, spoko czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 A tak przy okazji to zamówiłem te: http://www.aliexpress.com/item/4pcs-lot-CW-CCW-2212-920KV-Brushless-Motor-for-DJI-Phantom-F330-F450-F550-X525-Multicopter/32561200848.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Daj znać jak te silniki będę sie zachowywały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Panowie, skoro wam wyrywa piastę do góry, czemu nie zamontować silników odwrotnie? Tak aby przy dodaniu ciągu pchało piastę na silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Albo nie rozumiem albo kolega nie widział tego quadro. Chodzi Ci o zamontowanie śmigła pod ramieniem? A nogi kamera itp? Lądować na śmigła? Nie kumam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Jeśli się nie da to się nie da, a pomysł nie jest tak głupi jak się wydaje się na pierwszy rzut oka. Jeśli silnik pozwala, to można zamocować śmigło przewlekając przez dzwonek trytytkę, trick który będę musiał zastosować na swoim tricopterze, ale mam o tyle prościej, że mam właśnie DT750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Całkiem ciekawy patent. Jutro sprawdzę czy trytka cienka wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi