Mitar Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Mi się lepiej uczyło na trybie ALTHOLD , bo nie martwisz się wysokością tylko opanowujesz na spokojnie lot we wszystkich kierunkach. Dodatkowo tryb STABILIZE ma tendencję do wariowania z wysokością jeśli wysokość z GPS nie pokrywa się z wysokością z barometru APM (a czasami się to zdarza). Jeśli masz dobrze ustawiony GPS i ustawisz sobie potem tryb LOITER to dopiero zobaczysz jak pięknie to może stać w miejscu . Ja u siebie mam ustawione 3 tryby pod przełącznikiem (nie kombinowałem z 6) ALTHOLD do szybkiego swobodnego lotu. LOITER do spokojnego latania i filmowania. RTL jak nie widzę maszyny (jak nie latałem jeszcze fpv) i spanikuje Jeśli chcę inne tryby to przełączam je już z telefonu z aplikacji TOWER za pomocą telemetrii. Ps. Gratuluje oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Szkoda, że nie ma na to rozwiązania. Ale w nakretce-kolpaku jest dziurka. Myślę nad jakimś zabezpieczeniem Teraz udało mi się ustawić mixera na 6 pozycji z powrotem, ale nie mogę znaleźć gdzie zmienia się wartości przełączania między trybami. Ja na poszczególnych pozycjach mam; 977 1177 1377 1577 1777 1980 A zakresy są tak ustawione, że na 1 i 2 pozycji mam tryb 1 a na 3 i 4 tryb 3. Jak to zmienić? Edycja Narazie poradziłem sobie z problemem wprowadzając limity w aparaturze. Mocno zmniejszyła się rozdzielczość ale chyba wystarczy do tego. Wartości są przynajmniej w 1/3 zakresu więc do granicy daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 To jeszcze jedno pytanko jak podpiąć telemetria do komórki lub tabletu? Mam taki moduł na 915MHz, pod USB do kompa. Z komputerem to działa bo musi, a jak z tabletem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Przejściówka z usb do micro usb i program TOWER na androida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 I tak bez sterownika żadnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Na jakim pakiecie latasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 5200. Pomimo wagi rwie się w niebo jak opętany :-P niestety nie dane mi było sprawdzić ile polata bo straciłem śmigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Możesz powiedzieć na jakim?? w sensie ile waży, jakie C itep, szukam czegoś dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 oooo czyli 10C może dawać radę? Zastanawiam się nad takim pakietem - https://gimmik.pl/5100mAh_111V_10C_TATTU_Gens_Ace,o,16580.html ze względu na cenę, oraz to że mam już jeden pakiet tej firmy już drugi rok i działa bez zarzutu. Czy obciążalność około 51A jest wystarczająca? Setup mojego drona jest bardzo podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Sprawdzę dokładnie jutro ile pobiera na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Pio, planuję zamówić taki pakiet z HobbyKinga? Może chcesz też sztukę, wtedy koszty przesyłki maleją. Pakiet 5200 10C do tego koptera nadaje się nawet z zapasem. 52A prądu ciągłego, a silniczki z tego zestawu ciągną maks 12A/szt (tylko kto lata ciągle na pełnym gazie?? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 I tak bez sterownika żadnego? Trzeba jeszcze coś tam doinstalować ale to też jest program z android market, ale powinien ci tam podpowiedzieć przed albo po instalacji co trzeba doinstalować. Co do pakietu Multistar 5200 3S 10C to latam na nim już od roku i nie ma problemów. Pakiet po intensywnym oblocie lekko ciepły. Do tego setupu są to bardzo fajne budżetowe lekkie pakiety. Oczywiście najlepszy byłby 4S ale są one trochę droższe i cięższe. Aktualnie nie ma ich chyba na stanie w HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Piotrze dzięki za propozycję ale wolę Gensa, na dwa moje pakiety Turnigy oba spuchły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Oczywiście najlepszy byłby 4S ale są one trochę droższe i cięższe. Aktualnie nie ma ich chyba na stanie w HK. Są ale tylko w magazynie international. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Mam pytanie dotyczące ustawień GPS. Po ustawieniu jak pokazują strzałki kierunek wydaje się ok tylko nie wiem co to jest ta czarna linia. Ona idzie w dziwnym kierunku. Jak one powinny się układać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Czarną olej, interesują cię te dwie żółta i czerwona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Czyżby miał pierwszego gpsa z dobrze namalowana strzalką? :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Pewnie Chińczyk popił przed składaniem i zapomniał zepsuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Ale się właśnie zirytowalem Standard, śmigło odpadło na wysokości 20 metrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi