Janusz P. Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 witam od kilku miesięcy jestem posiadaczem motoszybowca ASW-28 o rozp. skrz. 2530mm. Model jest dosyć solidny wykonany w Chinach dla JSB lecz dane techniczne zawarte w instrukcji montażu są zaniżone ponieważ w rezultacie model jest cięższy 1400gr. vs 2100 gr. do lotu więc jest też dużo szybszy ale w tym przypadku do latania na zboczu będzie super. P oza tym jest troszkę nerwowy w prowadzeniu :twisted: ale satysfakcja z lotów duża :rotfl: wkrótce dołączę kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Witam wszystkich, jak obiecałem zresztą z dużym opuznieniem załączam kilka fotek z mojego ASW-28 :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 5 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Witam ostatnio nie mam szczęścia polatać szybowcem zrobiłem raptem 4 loty przez ostatnie dwa tygodnie i kilka dni temu postanowiłem polecieć ale po wyrzucie z ręki model zwalił się na lewe skrzydło i dziób w ziemi (kilka szybowców skończyło tak samo) . Postanowiłem więc naprawić kadłub (pęknięta belka ogonowa i częściowo ogon) za pomocą maty szklanej i żywicy poliestrowej. Jest teraz sztywny jak nigdy dotąd ale trzeba było dorzucić ołowiu do ryjka by go doważyć no i wyszło 2580 gr. :wall: i myślę że chyba już go nie ulotnię ponieważ z tą wagą obciążenie płata wyszło 90gr/dm. Przed krecikiem ważył 2200gr. i był już "wystarszająco" szybki. Nie wiem co wykombinuję ale ostatnio coraz częściej nachodzi mnie myśl o zakupie w Nastik motoszybolka Thermic Dream. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlifer Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Witam, jak oceniłbys ten model w skali od 1 do 10? (ocena za caloksztalt) Czy lata tak ladnie jak wyglada? Model zbiera całkiem dobre recenzje na stronie hobbykinga. Zastanawiam się właśnie nad jego zakupem w wersji glider, bedę go strzelał z holu gumowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.