Janusz P. Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 witam od kilku miesięcy jestem posiadaczem motoszybowca ASW-28 o rozp. skrz. 2530mm. Model jest dosyć solidny wykonany w Chinach dla JSB lecz dane techniczne zawarte w instrukcji montażu są zaniżone ponieważ w rezultacie model jest cięższy 1400gr. vs 2100 gr. do lotu więc jest też dużo szybszy ale w tym przypadku do latania na zboczu będzie super. P oza tym jest troszkę nerwowy w prowadzeniu :twisted: ale satysfakcja z lotów duża :rotfl: wkrótce dołączę kilka fotek
Janusz P. Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Witam wszystkich, jak obiecałem zresztą z dużym opuznieniem załączam kilka fotek z mojego ASW-28 :jupi:
Janusz P. Opublikowano 5 Września 2008 Autor Opublikowano 5 Września 2008 Witam ostatnio nie mam szczęścia polatać szybowcem zrobiłem raptem 4 loty przez ostatnie dwa tygodnie i kilka dni temu postanowiłem polecieć ale po wyrzucie z ręki model zwalił się na lewe skrzydło i dziób w ziemi (kilka szybowców skończyło tak samo) . Postanowiłem więc naprawić kadłub (pęknięta belka ogonowa i częściowo ogon) za pomocą maty szklanej i żywicy poliestrowej. Jest teraz sztywny jak nigdy dotąd ale trzeba było dorzucić ołowiu do ryjka by go doważyć no i wyszło 2580 gr. :wall: i myślę że chyba już go nie ulotnię ponieważ z tą wagą obciążenie płata wyszło 90gr/dm. Przed krecikiem ważył 2200gr. i był już "wystarszająco" szybki. Nie wiem co wykombinuję ale ostatnio coraz częściej nachodzi mnie myśl o zakupie w Nastik motoszybolka Thermic Dream.
Highlifer Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Witam, jak oceniłbys ten model w skali od 1 do 10? (ocena za caloksztalt) Czy lata tak ladnie jak wyglada? Model zbiera całkiem dobre recenzje na stronie hobbykinga. Zastanawiam się właśnie nad jego zakupem w wersji glider, bedę go strzelał z holu gumowego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.