matmax Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Witam, czy ktoś przerabiał marketowego quada średniej wielkości tak by sterował nim inny odbiornik uniwersalny np. Graupner. Nigdy nie miałem takiego sprzętu jak marketowy multikopter i nie wiem co mogę znaleźć w jego wnętrzu. Będę wdzięczny za sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Mało prawdopodobne , by można zabudować inny odbiornik to jest wszystko robione na 1 płytce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Wszystko da się zrobić oprócz przebudowy "Marketowego" quada Jak już kolega Franciszek napisał wszystkie te cudowne latadełka mają zintegrowane wszystko na jednym kawałku laminatu. Jeśli chciałbyś wykorzystać tylko kadłub, smigła, motorki i cała elektronika są do pieca chyba, ze na ich bazie zbudujesz ..... coś . Gra nie warta świeczki. Chociaż muszę przyznać, że bardzo często ludzie mają takie pomysły (sam się zastanawiałem czy nie byłoby warto kupić np SYMA X8C i wpakować do tego bezszczotki, normalny kontroler itd. ..... nie warto ) Równie dobrze mogłem kupić kadłub od np Phantoma II (ze 30 funtów na ebayu) i sobie "prawie" takiego zbudować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 OK, zrozumiałem. Tak przeczuwałem że elektronika może być zintegrowana. Miałem też cichą nadzieję że ktoś już to rozpracował i po subtelnej niskobudżetowej modyfikacji podmienił odbiorniki. Dzieciaki miały by ubaw a tatuś satysfakcję Wkładanie do marketowej ramy innych silników, regulatorów i elektroniki rzeczywiście jest daremne. Ani to oszczędne ani eleganckie. Sama rama to akurat najmniejszy koszt tej całej zabawki. Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi